Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
miere
miere

Două rețete naturiste pentru un somn odihnitor

Medicii spun că pe timpul nopții trebuie să dormim, în medie, 7-8 ore pentru a fi odihniți a doua zi. Ideal este ca din numărul total de ore dormite, cel puțin una trebuie să fie înainte de miezul nopții. Mulți dintre noi nu putem respecta cele 7-8 ore de somn recomandate de medici din cauza programului încărcat de peste zi. Locul de muncă ne ocupă 8-10 ore din zi (în cele mai fericite situații), apoi apar și alte probleme legate de viața personală care trebuie rezolvate. Dacă mai adăugăm și timpul petrecut cu prietenii și familia, o să observăm că avem nevoie de mult mai multe ore decât cele 24 pentru a îndeplini tot ceea ce vrem să facem.

Din cauza programului aglomerat, timpul alocat somnului se reduce semnificativ. Uneori, chiar dacă am dormit suficient, unii dintre noi acuzăm o stare de oboseală permanentă sau un somn prost, agitat.

Iată două metode pentru un somn liniștit și odihnitor. Dacă le vei încerca, nu te vei mai trezi obosit dimineața:

Miere și sare

Ai nevoie de două ingrediente simple: miere crudă (adică acea miere nepasteurizată, cu un aspect mai tulbure și care după un timp se cristalizează; poate fi cumpărată din magazinele naturiste și de la apicultori) și sare roz de Himalaya.

Într-un borcan sau orice alt vas din sticlă care se închide bine, adaugă 5 linguri de miere și o lingură de sare roz de Himalaya. Amestecă-le foarte bine și păstrează-le la rece. Din acest amestec, ia câte o jumătate de linguriță sau o linguriță în fiecare seară. Ține compoziția sub limbă și las-o să se dizolve treptat. Efectul este dat de mineralele conținute de sarea roz. Printre acestea se numără și magneziul, esențial pentru starea de relaxare a organismului. Mierea, pe de altă parte, ajută la eliberarea melatoninei, substanța care induce starea de somnolență.

Banană și scorțișoară

Ai nevoie de o banană coaptă bine și scorțișoară. Într-un vas, toarnă două căni de apă, apoi taie banana la ambele capete (fără să o cureți de coajă) și pune-o în apă. Adaugă o jumătate de linguriță de scorțișoară. Fierbe apa împreună cu banana și scorțișoara timp de zece minute. Scoți banana din apă și decoctul obținut se bea cu o oră înainte de a te pune în pat.

Timp de câteva săptămâni, poți să bei în fiecare seară câte o cană, apoi să reduci la o cană de două-trei ori pe săptămână.

Bananele sunt bogate în magneziu și potasiu, aceste două minerale având capacitatea să relaxeze musculatura și sistemul nervos.

Scorțișoara echilibrează nivelul de zahăr din sânge. Când zahărul din sânge este la un nivel potrivit, funcțiile hormonale sunt și ele echilibrate, iar organismul tău intră într-o stare de recuperare, ceea ce te ajută să ai un somn odihnitor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *