logo
Search
Generic filters
Exact matches only

[Interviu] My Dr0p: „Hidratarea nu înseamnă doar a bea apă, pentru că mai bine de 20% din cantitatea zilnică necesară ne-o luăm din alimentație”

mydr0p_1

Ruxandra și Bogdana sunt două tinere care s-au cunoscut în urmă cu câțiva ani, în momentul în care au împărțit același birou al unui departament de marketing. Acelea au fost clipele în care au descoperit chimia ce le leagă chiar și în prezent atât pe plan profesional cât și personal. Chimia, împreună cu pasiunea pentru marketing, le-a determinat să aspire la mai mult și să-și dorească un proiect comun, pe termen lung, pe care să-l dezvolte împreună.

  1. Cum v-a venit această idee?

Realitatea ne-a izbit de o problemă pe care o întâmpină mulți oameni, dar care este foarte puțin discutată: hidratarea. Așa s-a născut My Dr0p: din dorința de a-i inspira și pe alții să conștientizeze cum un gest atât de natural și de simplu, precum a bea apă, le poate influența starea de bine și sănătatea, cu atât mai mult cu cât am simțit pe propria piele ce înseamnă să neglijezi acest aspect.

mydr0p_2

  1. Cât de important este să ne hidratăm?

Alături de odihnă și de hrană, hidratarea este o nevoie fiziologică primordială care afectează din foarte multe puncte de vedere calitatea vieții. Spre exemplu, foarte puține persoane știu că deshidratarea duce la stări de nervozitate, crampe musculare, lipsa de concentrare, îmbătrânirea prematura a tenului, ba chiar și la apariția mătreții, astfel, scopul nostru este exact cel de a informa publicul cu privire la importanța hidratării și de a-i îndruma, ba chiar inspira, am putea spune, să adopte un stil de viață mai sănătos prin însușirea acestui obicei.

  1. La cât timp trebuie să ne hidratăm?

Poate cea mai cunoscută regula de hidratare este cea a celor 8 pahare pe zi. Desigur, lucrurile sunt puțin mai complexe, întrucât cantitatea zilnică de apă necesară depinde și de alți factori precum sexul persoanei, vârsta, greutatea, stilul de viață, alimentația sau condițiile meteorologice. În principiu, indicat ar fi să luăm câte o gură de apă o dată la jumătate de oră și să evităm sa consumăm o cantitate prea mare de apă dintr-o dată. Desigur, cel mai important ar fi să nu uităm să consumăm un pahar de apă imediat după ce ne trezim, pentru a asigura accelerarea metabolismului.

mydr0p_3

  1. Ce ne recomandați ca să ne amintim de paharul de apă care trebuie băut?

Ca oameni, obișnuința este a doua noastră natură, iar un stil de viață nu se schimba de pe o zi pe alta, prin urmare avem nevoie de o motivație permanentă și, bineînțeles, de informare, cel puțin până când acest obicei de a ne hidrata ne intră în rutină. Suntem de părere că îmbinăm cele două aspecte într-un mod armonios prin activitatea pe care o desfășurăm pe My Dr0p, astfel că primul pas ar fi ca cei care întâmpină dificultăți în această privință, să ne urmărească pe Instagram: @mydr0p.

  1. Din ce alte surse ne putem lua doza de apă necesară organismului într-o zi?

Hidratarea nu înseamnă doar a bea apă, pentru că mai bine de 20% din cantitatea zilnică necesară ne-o luăm din alimentație. Bineînțeles, condiția este ca aceste alimente să aibă un conținut ridicat de apă și să le evităm pe cât posibil pe cele care ne deshidratează. Astfel că, un alt obiectiv pe care îl avem în vedere este educarea publicului pentru a face alegeri mai corecte în acest caz.

mydr0p_4

  1. Știm că există mituri despre paharul de apă ce trebuie băut înainte de masă. Cât de adevărate sunt?

Este, într-adevăr, indicat să se consume un pahar cu apă înainte de masă, însă nu oricând, ci cu aproximativ 45 de minute înainte.

  1. Ce părere aveți despre hidratarea în timpul mesei? Dar imediat după aceasta?

Digestia este una dintre funcțiile direct afectate de nivelul de hidratare al organismului, dar pentru ca organismul nostru să își ia maximum de nutrienți din alimentație, apa nu trebuie consumată în timpul mesei sau imediat după aceasta, întrucât îi diluează. Prin urmare trebuie să dăm un răgaz de 45 de minute organismului pentru a-și duce la bun sfârșit și în condiții optime acest proces.

  1. Cum v-a afectat pandemia în această perioadă?

Suntem de părere că toate domeniile au avut de suferit de pe urma acestei situații, dar având în vedere faptul că activitatea noastră se desfășoară în mediul online, am fost mai puțin afectate. Într-adevăr, a existat o perioadă de panică, în care interesul colectiv era îndreptat doar într-o singură direcție, însă pe măsură ce aceștia s-au adaptat contextului actual, au început treptat să își reîndrepte atenția și către alte domenii.

  1. Care sunt planurile pe termen mediu și lung în ceea ce privește My Dr0p?

Nu am fi început acest proiect dacă planurile noastre nu ar fi fost mărețe. În acest moment, scopul nostru e sa creăm o comunitate cât mai numeroasă și mai implicată în a adopta stilul de viață pe care noi îl promovăm, iar pe termen lung, eforturile noastre se vor îndrepta spre crearea unui produs, sub brandul My Dr0p. Până în acel punct mai avem câteva etape de parcurs, însă vă invităm să vă alăturați de pe acum acestui proiect hidratându-vă și lăsându-vă inspirați de munca noastră.

mydr0p_5

  1. Ce mesaj aveți pentru cititorii noștri?

Hidratați-vă, pentru ca la finalul zilei să puteți zâmbi. Alegeți un stil de viață sănătos.

Facebook: hydrationisalifestyle

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *