logo
Search
Generic filters
Exact matches only

6 jocuri pe telefon care dau dependenţă. Testate – Partea I

joc pe telefon

Trebuie să recunosc: sunt o fană a jocurilor pe telefon. Mereu sunt în căutarea de jocuri noi cu care să îmi umplu timpul, mai ales că pierd în jur de o oră pe autobuz zilnic pentru a mă deplasa la/de la birou. Deşi în ultima vreme am înlocuit butonatul telefonului cu cititul unei cărţi, mai am momente în care cedez tentaţiei. Iar cel mai mult mă enervează că seara înainte de a mă pune la somn mereu simt în buricele degetelor furnicături care mă îndeamnă să termin vieţile pe care le mai am.

Lista de mai jos este personală şi cuprinde unele dintre cele mai descărcate jocuri de pe piaţă. Şi majoritatea dau dependenţă. Am testat pe pielea mea 🙂

  1. Candy Crush – peste 500 milioane de descărcări

candy crush

Sursă foto: Shutterstock.com

Pe principiul „dacă tot nu mănânc bomboane, atunci măcar să le zdrobesc” am ajuns în câteva luni să trec peste 470 de nivele. Este un joc mediu spre greu, pe principiul să potriveşti 3 bomboane de acelaşi fel, putând face combinaţii şi de 4, şi de 5. Fiecare nivel are o altă structură şi un grad de dificultate care creşte cum înaintezi. De multe ori stau şi câteva săptămâni la un nivel şi mereu aştept cu nerăbdare să mi se încarce vieţile, câte una la fiecare jumate de oră, maxim 5 per total. De un singur lucru pot fi mândră la acest joc este că nu am cumpărat niciodată ajutoare şi nici nu am dat bani. Că vai de factura mea dacă aş fi făcut asta. Recomandrea mea pentru prieteni deobicei este: NU instala acest joc!

  1. Subway Surfers – peste 150 milioane de descărcări

subway surfers

Sursă foto: Shutterstock.com

Nu ştiu ce m-a făcut să descarc acest joc, însă vă pot spune că m-a acaparat din primul moment din care l-am deschis. Principiul e simplu: ai un surfer cu care trebuie să eviţi metrourile din diferite oraşe ale lumii. Ai seturi de câte trei provocări, pe care dacă le treci îţi poţi updata caracteristicile personajului tău. Problema este că totul e frumos până în momentul în care ating limita maximă de update şi după aia te lupţi numai ca să ai cel mai mare punctaj dintre prietenii tăi. Astfel, după câteva săptămâni jucate mi-am pierdut interesul total.

  1. Fruit Ninja – peste 300 milioane de descărcări

fruit ninja

Sursă foto: Shutterstock.com

Acest joc l-am avut instalat şi pe vechiul meu Nokia N8, printre puţinele jocuri care erau funcţionale pentru acest terminal. Funcţionează pe principiul: taje nişte fructe cu o sabie şi încearcă să nu atingi bombele. Pentru că dacă nu ar fi bombele probabil ar fi tare plictisitor acest joc. De ce dă dependenţă? Pentru că e mişto să te simţi un ninja care taie fructe 🙂

În partea a doua o să continui lista cu încă 3 jocuri pe care le-am testat şi am fost dependentă de ele până la un moment dat. Acuma vine întrebarea mea pentru tine:

Care este jocul de care ai fost sau eşti dependent?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

7 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *