Search
Generic filters
Exact matches only

Menține-te în formă acasă, folosind bicicleta eliptică

bicicleta eliptica

Bicicleta eliptică este cea mai bună alegere atunci când îți dorești să te menții în formă, dar programul tău nu îți permite să mergi frecvent la sală. Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai eficiente aparate de fitness, aceasta este foarte ușor de folosit, lucrează mai multe grupe de mușchi și nu ocupă mult spațiu. Iată câteva modalități prin care poți folosi bicicleta eliptică pentru rezultate maxime:

Începe întotdeauna cu exerciții de încălzire

Ca și în cazul oricărei activități fizice, nu începe în forță mai ales dacă este prima dată când o folosești. Pentru a elimina efectele febrei musculare de a doua zi, începe prin încălzirea mușchilor. Pedalează lejer, timp de 5 minute, cu intensitate minimă, apoi adaptează ritmul și intensitatea pedalării.

Antrenează-te în intervale de timp

Nu este suficient să pedalezi încontinuu timp de 30 de minute, apoi să închei exercițiul pe ziua respectivă. Nu faci altceva decât să te obosești, să te trezești a doua zi cu febră musculară, apoi câteva zile să nu mai poți face nimic. Bicicletele de fitness eliptice sunt dotate astăzi cu tehnologie de ultimă oră și au diferite programe de antrenament. Pentru rezultate cât mai eficiente, antrenează-te de cel puțin 3 ori pe săptămână câte 20 de minute + 10 minute de încălzire și revenire apoi la starea inițială. Dacă ești începător, antrenează-te o zi da, alta nu.

Alege o poziție corectă atunci când pedalezi

O greșeală foarte des întâlnită atunci când folosim o bicicletă de fitness este poziția incorectă în care pedalăm. Cea mai frecventă este nefolosirea mânerelor. Mânerele au fost puse acolo cu un scop și acela este că te ajută să slăbești mult mai repede, decât dacă ai pedala într-o poziție dreaptă.

Alternează diferite ritmuri de anduranță

Pentru a-ți crește performanța și rezistența, alternează ritmuri diferite de intensitate. Alternează 4-6 minute de intensitate slabă, cu 2 minute de intensitate moderată și 2 minute de intensitate mare. Revin-o apoi la starea de repaos.

Cum să alegi tipul de bicicletă eliptică adaptat stilului tău?

Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când alegi o bicicletă statică este amplasarea motorului.

Modelul cu motor amplasat în față este cel mai ieftin și funcționează asemenea unui stepper.

Modelul cu motor situat pe centrul aparatului este unul mult mai confortabil și mai eficient, dar prețurile sunt undeva mai ridicate decât la primul model.

Modelul cu motor situat în spate este cel mai eficient pentru că ne permite să facem mișcări mai lungi, dar prețurile pentru acesta sunt cele mai ridicate.

În concluzie, bicicleta eliptică este un mod foarte eficient de a te menține în formă, așa că, setează-ți din start niște obiective, antrenează-te regulat, dar ai grijă și la ceea ce mănânci în această perioadă. Sportul și alimentația merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *