logo
Generic filters
Exact matches only

Obiceiuri zilnice care te fac mai deştept

barbat-destept_26587181
Sursă foto: dreamstime.com

Nu poţi să te aştepţi să devii mai deştept peste noapte. Şi cum ce ai învăţat la şcoală nu e suficient pentru a face faţă în societatea actuală atât de competitivă, e clar să trebuie să găseşti metode pentru a fi la zi cu ce e nou şi pentru a-ţi păstra mintea ageră. Iată câteva obiceiuri zilnice care te pot ajuta dacă nu vrei să te plafonezi.

Scrie zilnic 10 idei

Oricât de trăznite ar fi, din domenii cât mai variate, fie că-ţi rezolvă o problemă personală sau una globală, important e să-ţi antrenezi creierul şi să vezi ce minuni ascunde. Nu ştii niciodată de unde apare ideea unei afaceri sau subiectul unui best-seller.

Citeşte studii. Fii curios!

Caută în librării sau pe internet studii efectuate de oameni de ştiinţă, care oferă informaţii din varii domenii. Încearcă să te documentezi cât mai mult şi fii curios. Cu cât îţi vei dori mai mult să descoperi noi lucruri, cu atât îţi vei antrena mai bine creierul să le reţină.

Citeşte zilnic

Setează-ţi să citeşti cel puţin o carte pe săptămână. Încearcă să cauţi subiecte cât mai variate, de la ficţiune la politică, psihologie sau dezvoltare personală.

Învaţă un cuvânt nou în fiecare zi

Caută în dicţionar cuvinte pe care nu le cunoşti şi învaţă-le. În fiecare zi, caută un cuvânt nou, pe care să îl repeţi toată ziua.

Împărtăşeşte ideile cu alţii

E important să găseşti oameni cu care poţi discuta toate aceste idei noi. Atunci când reuşeşti să explici o idee sau un concept unei alte persoane înseamnă că stăpâneşti bine subiectul. O variantă simplă e să scrii pe un blog despre diferite subiecte.

Înconjoară-te de oameni mai deştepţi ca tine

În acest fel ştii sigur că ai ce învăţa de la ei şi că poţi purta conversaţii interesante oricând.

Fă-ţi în fiecare seară o listă cu ce ai făcut pentru dezvoltarea acestei laturi şi ce ai învăţat nou

În acest fel vei fi stimulat să continui acest proces de învăţare şi să reflectezi asupra noutăţilor aflate.

Participă la cursuri online

Există numeroase website-uri care pun la dispoziţie cursuri din cele mai variate domenii şi sunt predate de profesori de la universităţi prestigioase din întreaga lume.

Indiferent de situaţia în care te aflii acum, nu e niciodată prea târziu să începi să înveţi lucruri noi şi să îţi schimbi modul de a privi lumea din jur. Poţi să evoluezi zilnic şi să te dezvolţi pas cu pas.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *