Chiar și atunci când iarna pare că vrea să plece, temperaturile scăzute își fac de cap în mai multe segmente ale vieții noastre. Fie că vorbim de efortul depus pentru deszăpezire, dacă e cazul, sau de facturile încărcate de la căldura necesară sau frigul deloc comod, uneori se poate ajunge la zone mai dificile și mai sensibile. În acest context, discutăm despre afecțiuni ale sănătății care pot produce dureri sau un disconfort permanent în corpul nostru. De aceea, este imperios necesar să cunoaștem de la bun început de ce să ne ferim. Acestea fiind spuse, dacă vrei să te asiguri că sănătatea ta nu va fi afectată sau îngrijorătoare, rămâi cu noi și descoperă patru afecțiuni care pot fi agravate ușor de temperaturile scăzute!
Spondiloza
Pe timpul iernii, spatele trebuie să fie protejat 24/7, indiferent de prognosticurile meteorologice. În ciuda faptului că spondiloza nu este neapărat un diagnostic, aceasta este utilizată pentru a descrie degenerările coloanei vertebrale. Datorită faptului că aceasta afectează unul din trei români, este necesar ca, în cazul în care nu este depistată, să fie cel puțin asigurată cu haine pe măsură. Dacă frigul te-a luat pe nepregătite, cel mai ușor să depistezi problema este prin resimțirea unor dureri la nivelul spatelui, amețeli, tulburărilor vizuale, dureri la nivelul plexului brahial sau dureri radiculare.
Scolioza
Persoanele care suferă de o ușoară (sau mai pronunțată) deformare a coloanei vertebrale în formă de S au de-a face cu scolioza. Acest diagnostic medical poate deveni dureros odată cu venirea iernii, și nu numai. În cazuri extreme, scolioza poate să conducă la probleme respiratorii.
Lumbago
Afecțiunea Lumbago începe să se manifeste destul de tare, printr-o durere care se resimte și se încarcă odată cu vremea rea și rece. În ceea ce privește iarna, este necesar să aplici căldură constantă în zona lombară, fie prin haine care să protejeze zona de frig, fie prin aplicare de plasturi calzi sau perne electrice.
Discopatia
Nu în ultimul rând, în cadrul celor patru afecțiuni care pot fi agravate ușor de temperaturile scăzute se întâlnește și discopatia. Orice persoană cu afecțiuni la nivelul discurilor intervertebrale o resimte, termenul fiind utilizat pentru a denota o serie de probleme de acest fel. Întrucât simptomele generale se rezumă la dureri la nivelul întregii coloane vertebrale, alături de o senzație acută de presiune (care, în anumite cazuri, poate să lipsească), frigul nu face altceva decât să le accentueze și să agraveze situația. Uneori, discopatia poate să lovească și mai rău, afectând persoana în cauză și obligând-o să stea în pat o perioadă. Este recomandat și aici să fie aplicată căldură pe zona dureroasă și, dacă e cazul, să fie efectuată o vizită la medic.