logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Plăceri interzise în alimentaţie

Cu toţii avem alimente mai mult sau mai puţin sănătoase de care abuzăm din când în când pentru a ne satisfice poftele. Este absolut normal, de aceea încerc să vă dau câteva sfaturi cum să vă ţineţi sub control poftele.

Majoritatea dintre noi preferă să elimine total anumite alimente din dieta lor atunci când vor să slăbească, iar această variantă funcţionează, dar nu pentru totdeauna.

Alimente ca ciocolata, produsele de patiserie sau băuturile calorice fac şi ele parte din viaţa noastră, vrem sau nu vrem, de aceea nu le elimina de tot din dieta ta.

Eu personal mă identific foarte mult cu gastronomia şi obiceiurile francezilor. Savurarea unui sau chiar mai multor feluri de mâncare la o masă, în porţii moderate nu e un capăt de lume.

Ducliurile pot fi o problemă uneori, în special pentru femei.Unii dintre noi simt pofta de a mânca desert după fiecare masă, de aceea sfatul meu este: încearcă să mănânci la fiecare două zile una-două bucăţele de ciocolată neagră, astfel nu te vei îngrăşa, dar în acelaşi timp vei avea parte de o experienţă plăcută.

A savura şi a mânca cum trebuie este ca şi cum ai învăţa o limbă nouă.

Ce poate fi mai rău decât o persoană frustată, o persoană care mai tot timpul trebuie să-şi înfrâneze poftele?

Uneori regulile jocului sunt mult mai simple decât par. Orice alegere faci este în felul ei, nu există alegere bună sau rea, există alegeri inspirate sau mai puţin inspirate. Fie ea inspirată sau ne-, următoarea ta alegere va trebui să fie musai inspirată.

Ai sărit calul cu o masă?Fă în aşa fel ca următoarea masă să te aducă pe drumulcel bun, nu te baza pe faptul ca ziua aceea e deja pierdută. Tratează totul mult mai detaşat, ca şi cum nu ţi s-ar întâmpla ţie. Dacât să dramatizezi şi să pari penibil/a în faţa celorlalţi, acceptă că ai făcut o alegere mai puţin inspirată şi găseşte forţa de a reveni pe drumul cel bun.

Nimic nu se va compara cu satisfacţia de a reuşii tot ceea ce ţi-ai propus, fără a fi întors din drum la fiecare pas. În timp vei deveni tot mai puternic/ă, aşa că într-o lună în care apar excesele alimentare tu pleci cu un avans.

P.S. “Fiecare pas greşit, trebuie urmat de unul exemplar”

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *