Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
alergie-la-polen
alergie-la-polen

Remedii naturale pentru alergii

Primăvara este unul dintre cele mai chinuitoare anotimpuri pentru oamenii cu alergie la polen. Este una dintre cele mai frecvente tipuri de alergii și cei mai afectați sunt copiii sau cei care au rinite alergice sau astm. Totuși, alergiile la polen se manifestă destul de ușor, acestea provocând, deseori strănuturi sau mâncărime și lacrimi la nivelul ochilor. Astfel, multă lume care resimte aceste simptome preferă să amelioreze simptomele folosind remedii naturale, pentru a nu recurge la antihistaminice decât în cazuri extreme. Dacă și tu suferi din cauza alergiilor în această perioadă, iată câteva remedii naturale de care te poți folosi.

Mierea crudă

O lingură de miere consumată zilnic poate ajuta la creșterea toleranței la polen a organismului, dar asta doar în cazul în care aceasta este produsă local și conține și polen. Este important ca aceasta să fie produsă local pentru că, în acest caz, polenul va proveni de la florile care te deranjează în mod normal. Ingerarea polenului, în cantități mici, poate scădea sensibilitatea organismului la acesta și deci diminuarea șanselor de a face o reacție alergică gravă.

Apă de mare

Salinitatea ajută la reducerea simptomelor alergiilor care implică căile respiratorii, motiv pentru care unii medici recomandă astmaticilor și celor cu rinite alergice să inhaleze aer sărat, fie la mare, fie în saline. Pentru a te asigura că nu îți afectează căile respiratorii, poți face infuzii și spălături nazale cu apă de mare. Astfel, vei diminua șansele ca particulele de polen să rămână în nasul tău și să creeze probleme.

Probiotice

Studiile recente au dovedit că există o legătură strânsă între flora intestinală echilibrată și inhibarea alergenilor. Pe scurt, cu cât flora intestinală este mai echilibrată cu atât șansele de a resimți anumite alergii sunt mai scăzute. Este recomandat să consumi o varietate de alimente, printre care și alimente fermentate precum iaurtul sau kefirul, care ajută la refacerea bacteriilor bune din organism

Brusture

Brusturele este o plantă ce conține substanțe care acționează ca inhibitori ai leucotreinei – substanța care produce inflamații la nivelul căilor respiratorii în cazul alergiilor. Ca să te bucuri de beneficiile sale, cel mai bine este să în consumi sub formă de ceai. Partea bună în acest ceai este că, deși acționează asemeni antihistaminicelor convenționale, el nu provoacă acea stare de somnolență care vine odată cu medicamentele.

În acest fel, vei putea să previi și să tratezi formele ușoare ale alergiilor fără să apelezi la medicamente care te fa să devii adormit sau să nu te poți concentra la taskurile zilnice. Vei putea păstra astfel antihistaminicele pentru momentele în care experimentezi reacții alergice mai severe.

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *