Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
baie aromata
baie aromata

Sfaturi pentru sănătate

De la alimentație la exerciții fizice, tuturor ne prind bine sfaturile care ne învață cum să ne menținem sau să ne îmbunătățim sănătatea. De aceea, am pus cap la cap o listă cu mai multe asemenea sfaturi și idei.

Consumă pește

Somonul și sardinele sunt doar doi pești care conțin acizi de omega-3, o substanță care ajută foarte mult la întărirea sistemului imunitar și implicit, la îmbunătățirea sănătății.

Consumă banane și portocale

Deși nu este bine să le mănânci în exces, bananele conțin foarte mult potasiu, ceea ce duce la scăderea presiunii din sânge. Același efect îl au și portocalele.

Fă băi cu lavandă

Este o plantă care ajută enorm la eliminarea stresului. Pregătește o baie în care să pui câteva picături de ulei esențial de lavandă. Completat cu un fundal muzical relaxant, mirosul de lavandă s-ar putea să îți ofere o seară de excepție.

Du-te la masaj

Punctele de tensiune din țesutul muscular pot fi atinse și îndepărtate prin sesiuni profesionale de masaj. După o oră pe masa de masaj, vei simți cum grijile și stresul se topesc pur și simplu, iar energia îți va invada corpul.

Consumă usturoi și ceapă

Aceste alimente au proprietăți antivirale și antibacteriale deosebit de eficiente în combaterea și prevenirea mai multor afecțiuni. De aceea, ar fi bine să nu le eviți atunci când vine vorba de gătit, deoarece sistemul imunitar va avea de suferit.

Consumă avocado

Cei care suferă de piele uscată sunt sfătuiți să introducă în dieta zilnică și avocado. Acest fruct este bogat în grăsime mono saturată și în vitamina E. Avocado poate fi consumat în sucuri de fructe, salate sau chiar și sandvișuri.

Conversează cu ceilalți

Cercetătorii au arătat că prospețimea minții umane poate fi menținută prin conversațiile cu cei din jur. Acestea antrenează mintea la fel de bine ca activitatea de a rezolva puzzle-uri.

Folosește arnica

Arnica este o plantă care poate fi găsită în diverse creme, geluri sau unguente și care ajută la prevenirea transpirației și la îndepărtarea vânătăilor. Totuși, poate dezvolta și o anumită iritare a pielii, de aceea este indicat să consulți un dermatologist înainte.

Așteptăm și din partea ta sfaturi și idei despre cum să îți menții sănătatea, în comentariile de mai jos.

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *