Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

10 alimente bogate în magneziu

Magneziul este un element vital în organismul nostru. Fără acesta, corpul nu ar putea produce energia de care are nevoie. Semne care anunță o carență de magneziu în organism sunt spasmele musculare (cârceii), anxietatea, inabilitatea de a te concentra, oboseala, problemele respiratorii, greața și așa mai departe. De obicei, carența de magneziu vine acompaniată și de o lipsă de calciu, motiv pentru care este recomandat ca acestea două să fie suplimentate împreună. Iar pentru că cea mai bună metodă de a absorbi magneziu este prin dietă, îți ofer o listă cu 10 alimente care sunt o sursă excelentă de magneziu.

Nuci (nuci, migdale, caju, alune)

nuci-amestecate

Sursă foto: Primopiano

Printre cele mai bune surse de magneziu se numără migdalele și nucile caju, dar și nucile pecan sau de Macadamia. Acestea îți pot oferi peste 100 mg de magneziu, în timp ce doza zilnică recomandată este de 310 mg pentru o femeie adult (cu vârsta cuprinsă între 19 și 30 ani) și 400 mg pentru un bărbat adult (cu vârsta cuprinsă între 19 și 30 ani). În plus, nucile și alunele conțin și alte minerale necesare, precum calciu sau fier, așa că fac o gustare sănătoasă și sățioasă.

Semințe

seminte-de-susan

Sursă foto: Valentin Balan

Asemeni nucilor, semințele pot oferi o cantitate mare din doza zilnică recomandată de magneziu. Printre cele cu conținutul de magneziu cel mai ridicat se numără semințele de susan, de dovleac, cele de floarea soarelui sau semințele de in (acestea din urmă se consumă cel mai bine dacă sunt măcinate).

Banane

banane

Sursă foto: Ian Andreiev

Banana e unul dintre cele mai versatile fructe – o poți consuma de una singură, cu cereale cu lapte, în smoothies sau pe pâine cu unt de arahide. Pe lângă conținutul bogat de fosfor, acest fruct are și un aport ridicat de fibră și magneziu. De fapt, o banană medie are aproape 40 mg de magneziu.

Porumb

boabe-de-porumb

Sursă foto: Amarita Petcharakul

Principala percepție despre porumb e că acesta este un carbohidrat bogat în calorii. Însă, deși trebuie să ai grijă cu ce fel de alimente îl asociezi, el este o sursă foarte bună de magneziu, având aproximativ 33 mg de magneziu într-un știulete de porumb. Pe lângă asta, porumbul conține și cantități semnificative de fibră, vitaminele B și C și proteine.

Broccoli

Broccoli

Sursă foto: Stepan Popov

Broccoli poate fi considerat deja un superaliment, datorită multitudinii de vitamine pe care le are comparativ cu indicele glicemic și numărul său de calorii. Pe lângă cele 51 mg de magneziu din doar 80 g de broccoli, acesta conține și o cantitate mai mare de vitamina C decât portocalele, mult fier și alte minerale.

Spanac

spanac

Sursă foto: Lucian Milasan

Verdețurile constituie o grupă aparte de superalimente pentru iubitorii de nutriție sănătoasă. Acestea sunt o sursă extraordinară de fier, fibră și vitamine, însă, spre surprinderea noastră, lista cu beneficiile acestora nu se termină aici. Spanacul, de exemplu, conține mai mult magneziu decât numărul de calorii pe care îl are.

Avocado

avocado

Sursă foto: Nataliya Arzamasova

Avocado este unul dintre acele alimente care îți oferă o doză mare din grăsimile benefice organismului, însă, pe lângă asta, este și o sursă excelentă de magneziu, aducându-ți un aport de cel puțin 15% din doza zilnică recomandată.

Cereale integrale

paine-din-cereale-integrale

Sursă foto: Seagames50

Prin rafinare și procesare, cerealele precum grâul, ovăzul sau secara, sunt stoarse de orice urmă de magneziu, care se regăsește în germenele semințelor și în tărâțe (învelișul exterior al semințelor). Optează pentru produse făcute din făină integrală pentru a beneficia de conținutul de magneziu, fibră și toți ceilalți nutrienți.

Ciocolata neagră

ciocolata-neagra

Sursă foto: Kuljovska

Faptul că e sursă de magneziu e doar un motiv în plus pentru care să iubești ciocolata. Dacă aceasta are un conținut ridicat de cacao și mai puțin zahăr, ciocolata este considerată un superaliment, însă consumă doar câte puțin, pentru că are și o sumedenie de calorii.

Iaurt

iaurt

Sursă foto: Iwave13

Te-ai aștepta ca produsele lactate să aibă doar un conținut bogat în calciu, însă acesta merge „mână în mână” cu magneziul. Astfel, iaurturile și produsele lactate degresate conțin cantități semnificative, atât de calciu, cât și magneziu, iar asta nu poate fi decât un lucru bun! Magneziul conținut ajută la absorbția calciului în oase.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *