Beneficiile ciocolatei amăruie

Ciocolata amăruie, sau ciocolata neagră, este considerată mai mult decât un desert. Ciocolata făcută din boabe de cacao și fără prea multe ingrediente adăugate (fără zahăr, fără lapte) este considerată un superaliment și are efecte care sunt benefice organismului nostru.

Cacao este bogată în antioxidanți

Boabele de cacao sunt extrem de benefice pentru organismul nostru dacă sunt procesate cât mai puțin. Acestea conțin o cantitate mare de antioxidanți care luptă cu radicalii liberi. Pe scurt, atâta timp cât optezi pentru o ciocolată de calitate care să aibă un conținut mai ridicat de cacao (peste 70%) este chiar benefic pentru tine să o consumi în mod regulat, cu moderație.

Ciocolata poate ajuta la durerile menstruale

Dacă te confrunți cu dureri menstruale minore în acel moment al lunii, poți încerca liniștită să ronțăi 2 sau 3 pătrățele de ciocolată amăruie. Aceasta poate calma crampele musculare provocate de menstruație și te poate face să te simți mai bine. În plus, ce femeie ar spune nu unei doze de endorfine și oxitocină eliberată de gustul ciocolatei?

Ciocolata poate îmbunătăți circulația sângelui

Ciocolata amăruie conține flavonoli care stimulează producerea de oxidului de azot în artere, gaz care provoacă îmbunătățirea circulației sângelui. Oxidul de azot acționează asupra pereților arterelor, relaxându-le și astfel permite trecerea unui flux mai mare de sânge, reducând totodată tensiunea arterială. Pe termen lung, consumul de ciocolată poate să mențină și sănătatea inimii, reducând factorii de risc pentru infarct și probleme cardiace. Câteva grame de ciocolată pe zi scade și nivelul de colesterol rău (LDL) și îmbunătățește colesterolul bun

Ciocolata poate îmbunătății memoria

Datorită efectelor pe care le are asupra circulației sanguine, studiile au descoperit că ciocolata consumată în mod regulat poate îmbunătăți memoria și cogniția. Se pare că după 5 zile de consum repetat de ciocolată neagră, se poate observa o îmbunătățire a circulației sanguine la nivelul creierului.

Pe scurt, de-acum ai motive în plus să iubești ciocolata și scuze pentru a o consuma cât mai regulat. Singura condiție e ca aceasta să fie cât mai pură, adică să conțină cel puți 70% cacao și cât mai puțin zahăr.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.