Mărul e unul dintre cele mai sănătoase fructe pentru corpul nostru. El aduce un aport important de antioxidanți și nutrienți în corp și este foarte gustos. Fiind în mare parte format din carbohidrați, mărul nu oferă o senzație de sațietate. Ba dimpotrivă, dacă este mâncat pe stomacul gol, acesta poate provoca foame – motiv pentru care este foarte bun în cazul în care ai mâncat prea mult sau ai indigestie. Dacă ești un fan al merelor și vrei să ai și senzația de sațietate când le mănânci, iată câteva idei grozave:
Clătite americane cu măr
Scoate coceanul dintr-un măr folosindu-te de ustensila specială sau un cuțit, iar apoi taie mărul în felii, astfel încât să obții inele din măr. Fă aluatul preferat pentru clătite și introdu pe rând feliile de măr în aluat. Coace-le apoi într-o tigaie până se fac puțin maronii pe fiecare parte, apoi servește-le cu miere sau frișcă.
Sursa foto: Lifehack
Felii de măr cu caramel
Taie mărul felii și pune-le câteva minute în apă cu sare pentru a preveni ca acestea să își schimbe culoarea. Fă caramel din apă, zahăr și frișcă lichidă, sau cumpără caramel gata făcut, și introdu feliile de măr în caramel. Apoi presară nuci și alune zdrobite peste și gata! Ai o gustare delicioasă, sănătoasă și aspectuoasă.
Sursa foto: Arinahabich08
Chipsuri din măr
O metodă bună de a-ți îmbunătăți alimentația fără să renunți complet la a ronțăi, este să-ți faci chipsuri…din măr. Scoate coceanul dintr-un măr și taie-l rondele. Presară-le cu puțină scorțișoară, după gust, și apoi pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Preîncălzește cuptorul la 120 grade și dă tava la cuptor. După aproximativ o oră (sau când feliile capătă o culoare maronie și încep să se deshidrateze) întoarce-le pe cealaltă parte și mai lasă-le încă atât timp. Le poți păstra într-un container cu capac etanș, ca să ai gustări numai bune de dus la birou.
Sursa foto: Moradoheath
Sandwich grill cu cașcaval și măr
O idee interesantă de gustare care îmbină gustul dulce cu cel sărat este un sandwich cu brânză sau cașcaval și felii de măr. Feliază un măr și brânza sau cașcavalul preferate (cel mai bine merg brânzeturile care se întind când se topesc). Ia două felii de pâine și unge-le cu unt (dar pe partea exterioară a sandwich-ului, nu pe partea care va atinge brânza). Încălzește tigaia (fără ulei) și pune o felie de pâine cu partea unsă cu unt spre tigaie. Pe partea neunsă pune felii de brânză și apoi măr, mai pune niște brânză și astupă sandwich-ul cu cealaltă felie de pâine (de data asta cu untul în sus, ca să nu atingă brânza). După ce se rumenește frumos, întoarce sandwich-ul cu grijă și pe cealaltă parte și apoi îl poți savura liniștit.
Sursa foto: Svetlana Kolpakova
Acum ce aștepți? Sunt convinsă ca ai în casă ingrediente pentru cel puțin una dintre sugestii și că ți-am făcut poftă!