Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 cele mai recomandate fructe dimineața

Unii oameni includ în micul lor dejun câteva fructe care să îi ajute să își înceapă ziua în cel mai bun mod posibil. Asta pentru că fructele conțin carbohidrați și îți oferă un plus de energie pentru ca tu să nu ai pofte de „ceva dulce” între mese și să poți fi productiv. Dintre toate fructele însă, există câteva care sunt perfecte pentru dimineața. Iată care sunt acestea!

Mere

mar

Sursa foto: Aprescindere

Merele sunt bogate în vitamine, dar și în fibră, ceea ce înseamnă că te vor menține mai sătul pentru o perioadă mai îndelungată de timp. În plus, au un aport caloric mic, astfel că nu trebuie să îți faci griji de kilogramele în plus, ba chiar din contră, merele sunt recomandate în dietă. Mai mult, dacă obișnuiești să faci sport dimineața, mănâncă un măr înainte de antrenament și vei avea rezistenţa ceva mai ridicată la efort.

Fructe de pădure

fructe-de-padure

Sursa foto: Dave Bredeson

Fructele de pădure precum zmeura, afinele, coacăzele, căpșunile sau mura sunt extrem de bogate în antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi. Pe lângă asta, atunci când sunt consumate în mod constant, studiile arată că pot ajuta la prevenirea declinului mintal (și, prin urmare, și la prevenirea bolilor mintale precum demența sau Alzheimer). Iar când vine vorba de sport, anumite substanțe conținute de fructele de pădure ajută la combaterea febrei musculare.

Banane

banane

Sursa foto: Ian Andreiev

Nu există un fruct mai iubit la masa de dimineață decât banana. Pe lângă faptul că e delicioasă și versatilă, o banană îți oferă un aport de carbohidrați sănătoși care să te ajute să te ferești de foame pentru câteva ore. În plus, este bogată în potasiu și magneziu și te ajută să menții tranzitul intestinal constant, datorită conținutului de fibră insolubilă.

Grapefruit

grapefruit-rosu

Sursa foto: Michał Zduniak

Se pare că grapefruitul e un alt fruct ideal pentru micul dejun. Nu este recomandat să îl consumi singur, însă dacă mănânci jumătate de gref înainte de micul dejun normal, vei avea șanse mai mari să scazi în greutate, datorită proprietăților sale de ardere a grăsimilor. În plus, grapefruitul reglează nivelul insulinei și al glicemiei și îți oferă un plus de hidratare.

Kiwi

fruct-de-kiwi

Sursa foto: Nataliya Arzamasova

Acest fruct cu înveliș pufos e perfect pentru micul dejun datorită aportului său de vitamina C. Aceasta este esențială pentru maximizarea absorbției nutrienților din alimente și se găsește din belșug în fructul de kiwi, alături de potasiu şi fibră. În plus, consumul de kiwi dimineața ajută digestia și combate constipația.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *