logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile fructelor de pădure

În lupta constantă cu kilogramele și dorința de a fi sănătoși, ne îndreptăm atenția foarte des spre fructe pentru a ne aduce un aport mare de vitamine și minerale, într-o formă cât mai plăcută. Unele dintre cele mai bune fructe pentru a ne ajuta să devenim sănătoși sunt fructele de pădure. Fiind bogate în fitochimicale – acei nutrienți naturali care ajută la protejarea celulelor, fructele precum căpșunile, afinele, zmeura sau mura, sunt arma perfectă împotriva bolilor și imunității scăzute. Iată câteva dintre beneficiile acestora:

Previn pierderile de memorie

O dată cu înaintarea în vârstă vine și declinul stării memoriei. Consumul regulat de fructe de pădure ajută la prevenirea pierderilor de memorie, în timp. Acest lucru se datorează unor substanțe numite antocianidine, găsite aproape exclusiv în fructele de pădure.

Țin sub control diabetul

Deși sunt dulci, nu sunt tipul de „dulce” de care oamenii suferind de diabet trebuie să fugă. Fructele de pădure au un conținut ridicat de apă, fibră și un indice glicemic scăzut. Fructele de pădure conțin fructoză, care este un îndulcitor natural și nu necesită insulină pentru a fi asimilat. Astfel, este recomandat ca diabeticii să consume fructele de pădure proaspete pentru a maximiza efectul lor.

Îmbunătățesc sănătatea inimii

Există studii din care rezultă că fructele de pădure (alături de alte fructe) ajută la diminuarea riscului de atac de cord. Cercetătorii ce au efectuat aceste studii sfătuiesc oamenii predispuși genetic la probleme cu inima, să mănânce „un curcubeu” de fructe. Concret, este bine să mănânci o varietate de fructe, cât mai colorate.

Țin greutatea sub control

Așa cum am menționat mai sus, fructele de pădure au un conținut ridicat de fibră și apă, ceea ce oferă o senzație de sațietate. Iar dacă te simți plin, nu ai tendința să faci o razie prin frigider. E simplu să faci un smoothie folosindu-te de căpșuni și afine, sau le poți consuma proaspete pe post de gustare.

Pe lângă cele menționate mai sus, consumul de fructe de pădure ajută la scăderea tensiunii arteriale, iar antioxidanții din fructe luptă în prevenirea cancerului și a bolilor precum Alzheimer sau Parkinson. Cel mai bine este să le consumi proaspete, însă atunci când acestea nu se găsesc, le poți căuta și la raftul cu produse congelate.

Tu obișnuiești să incluzi fructele de pădure în meniul micului dejun?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.