Pizza e una dintre cele mai delicioase mâncăruri rapide din lume! De obicei e consumată seara, sau ca gustare, însă ce ai spune dacă ți-aș zice că o poți consuma și la micul dejun? Pentru că știu că te bucură gândul că poți savura o pizza dimineața, îți ofer 5 idei de pizza perfecte pentru micul dejun. Asigură-te doar că ai aluat pentru pizza cumpărat și decongelat.
Pizza țărănească de mic dejun
Sursa foto: © Nataphong Payukkong
Încălzește cuptorul și pune blatul de pizza să se coacă singur pe tavă. Între timp călește într-o tigaie în care ai topit unt, puțină ceapă mărunțită, împreună cu ardei roșu, bacon sau șuncă tăiată cubulețe, sare și piper și adaugă peste ele când se călesc ouă, amestecând bine. Într-o altă tigaie topește bucăți de brânză mozzarella și cheddar, până se formează un amestec lichid, toarnă-l peste crusta de pizza coaptă și apoi toarnă amestecul cu ouă peste. Bagă totul la cuptor pentru încă 5 minute și bucură-te de o pizza specială pentru micul dejun.
Pizza cu cașcaval și smântână
Sursa foto: © Tanawat Pontchour
Pune blatul de pizza pe tavă și pregătește-l pentru copt. Amestecă 2 ouă cu 50-60 ml de smântână pentru gătit (frișcă lichidă neîndulcită), sare și piper. Adaugă apoi cașcaval răzuit și bacon tăiat cubulețe și toarnă totul peste aluat (este bine să folosești o tavă pentru pizza, cu margini). Dă totul la cuptor pentru vreo 12-15 minute și gata!
Pizza mexicană de mic dejun
Sursa foto: © Kosta Manzhura
Încălzește cuptorul și pune aluatul în tava pentru pizza. Lasă-l să se coacă pentru 12-14 minute (până se roșește). Între timp călește un cârnaț chorizo (sau orice cârnaț condimentat) tăiat bucățele. Îndepărtează-l din tigaie și adaugă ouă, bătute puțin înainte. Lasă ouăle să se facă ca și cum ai face o omletă, iar când sunt aproape gata, adaugă din nou chorizo și amestecă totul. Într-un bol amestecă puțină pastă de roșii cu praf de oregano și fulgi de chili (sau dacă nu vrei picant, omite-i), apoi unge aluatul cu salsa rezultată. Toarnă amestecul de ou peste și presară cașcaval ras peste. Dă totul înapoi la cuptor pentru încă vreo 10 minute.
Pizza cu ciuperci
Sursa foto: © Nimon Thong-uthai
Începe prin a amesteca brânză răzuită cu maioneză și ceapă roșie mărunțită. Întinde aluatul în tavă și așează amestecul peste aluat, lăsând un loc gol în mijloc, unde trebuie să spargi un ou (dacă faci o pizza mare, sparge 3 sau 4 ouă). Presară apoi ciuperci și bucăți de șuncă pe lângă ou și dă totul la cuptorul preîncălzit pentru cam 14 minute, până se coace albușul de ou, însă nu mai mult, astfel încât gălbenușul să rămână moale. Presară pătrunjel proaspăt mărunțit peste el și bucură-te de micul dejun.
Pizza cu spanac și parmezan și prosciutto
Sursa foto: © Liliya Kandrashevich
Întinde blatul de pizza în tavă și împrăștie sos de roșii peste (poți opta pentru o cutie de roșii mărunțite în sos propriu). Aranjează frunzele de spanac și feliuțele de prosciutto pe blat, lăsând 4 mici gropi, în care vei sparge ouă. După ce ai spart și ouăle, pune imediat pizza în cuptor pentru aproximativ 20 minute. Asezonează totul la final cu piper măcinat, sare și parmezan ras.