logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Alimente de la micul dejun care te ajută să arzi calorii

Importanța micului dejun în alimentație este prea bine cunoscută. Acesta te ajută să păstrezi ritmul metabolic la un nivel sănătos și benefic pentru organismul tău, în special dacă ceea ce urmărești este să pierzi câteva kilograme. Servind alimente sănătoase dimineața, te asiguri că vei consuma mai puține calorii pe parcursul zilei. Totodată, poți alege alimentele care promovează scăzutul în greutate, pentru prima masă a zilei. Iată câteva astfel de alimente:

Apă

Teoretic, apa nu este un aliment, dar rolul ei este esențial pentru organismul tău. Începe-ți ziua cu un pahar de apă (sau apă cu lămâie). Efectul acesteia va fi vizibil în timp, atât pentru hidratarea corespunzătoare a corpului, cât și pentru ritmul în care acesta arde caloriile acumulate în timpul mesei.

Ouă

Există un motiv bun pentru care ouăle sunt printre cele mai des întâlnite alimente consumate la micul dejun. Acestea au un conținut bogat în colesterol, însă când vine vorba de calorii, un ou întreg îți aduce un aport de aproximativ 72 de calorii.  Ele ajută la tonifierea mușchilor și la pierderea în greutate, pe termen mai lung, datorită proteinelor pe care le conține.

Nuci și alune

Nucile și alune conțin grăsimi omega-3 și acid alfa-linolenic, care au ca efect o senzație de sațietate de lungă durată. Prin faptul că nu îți este foame o perioadă mai mare de timp, vei fi mai puțin tentat să consumi calorii extra.

Ovăz

Fulgii de ovăz sunt perfecți pentru diminețile în care vrei un preparat dulce. Consumați cu lapte sau iaurt cu fructe uscate, aceștia eliberează glucoza în sânge treptat, astfel că eviți starea de hiperenergie cauzată de o glicemie ridicată și căderea bruscă urmată.

Semințe de in

Semințele de in conțin grăsimi omega-3, vitamina B6, magneziu și fibre. Pentru a maximiza efectele acestora, este necesar să le consumi măcinate. Altfel, acestea trec prin sistemul tău nedigerate, datorită faptului că sunt prea mici. Acest lucru se aplică și altor semințe.

Avocado

Un superaliment, avocado poate fi considerat un fruct minune, având în vedere că promovează slăbitul, în condițiile în care conține majoritar grăsimi (bune, ce-i drept). Este perfect pentru momentele când faci exerciții fizice intense. Cu toate acestea, fructele de avocado ajută la arderea caloriilor pe tot parcursul zilei, indiferent de efortul depus.

Tu ce alimente obișnuiești să consumi la micul dejun?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *