Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
mango
mango

Beneficiile fructelor de mango

Fructele exotice sunt un deliciu pentru majoritatea dintre noi. Acestea, însă, conțin nutrienți importanți pentru organism, iar consumul lor în mod regulat, face ca noi să ne simțim bine și sănătoși pentru cât mai mult timp. În cele ce urmează, te invităm să descoperi care sunt beneficiile consumului de mango pentru organism și ce nutrienți poți obține prin consumul acestora.

Fructul de mango este considerat un fruct sacru în țări precum India, Pakistan și Filipine și poate fi consumat în diverse forme: crud, uscat, congelat, conservat sau gătit.

Alcalinizează corpul și crește imunitatea

Acest fruct conține acid tartaric, acid malic și urme de acid citric. Aceste componente ajută la alcalinizarea organismului. În același timp, diferiți nutrienți conținuți de acesta, printre care vitaminele C și A, ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. În același timp, vitamina C este cunoscută și pentru reducerea simptomelor cauzate de alergii.

Ajută la tratarea anemiei

Mango au în compoziția lor fier, magneziu și potasiu – trei dintre cele mai deficitare minerale din organism. În multe cazuri, deficiența de fier stă la baza unei anemii puternice, iar fructul de mango poate ajuta la diminuarea acesteia.

Combate insolația

Atunci când e foarte cald afară și simți că ești pe punctul de a face insolație, întinde mâna spre un suc de mango. Pe lângă gustul revigorant pe care îl are, mango are capacitatea de a răcori corpul și are rol tonic în combaterea simptomelor insolației. Totodată, fiind bogat în potasiu, mango ajută la menținerea sodiului în organism.

Ajută la eliminarea pietrelor de rinichi

Datorită conținutului de vitamina B6, fructul de mango este util în reducerea oxalatului urinar. Acesta este procesul prin care organismul elimină cristale de calciu în urină și este cel care duce la formarea pietrelor de rinichi.

Îmbunătățește aspectul pielii și al părului

Unul dintre motivele pentru care găsești o mulțime de produse cosmetice cu extracte din mango este faptul că acesta conține o cantitate suficientă de vitamina A și beta-caroten, încât să poată îmbunătăți aspectul pielii și al părului. La nivelul pielii, acesta poate acționa chiar ca o barieră împotriva razelor ultaviolete UVB și poate preveni îmbătrânirea celulară cauzată de soare.

Pentru cel mai mare aport de vitamine și nutrienți, îți recomandăm să consumi mango în stare crudă, congelată sau deshidratată, însă poți să îl transformi și în diverse sosuri sau dulcețuri.

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări