Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
menta_52376962
menta_52376962

Beneficiile frunzelor de mentă pentru organism

Menta este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale, iar ceaiul obținut din frunzele ei este poate printre cele mai utilizate ceaiuri din țara noastră. Este folosit deopotrivă ca leac împotriva unor afecțiuni și ca băutură răcoritoare.

În prezent, menta este cultivată în Europa și America de Nord. De altfel, Statele Unite ale Americii sunt cel mai mare producător de mentă din lume.

Această plantă a fost folosită încă din antichitate în Egipt, Roma, Grecia. Se extrăgeau uleiuri care erau folosite pentru tratarea unor afecțiuni precum gripă, dureri de cap, dureri articulare, afecțiuni ale aparatului digestiv. Romanii utilizau menta pentru o stare de spirit bună și de obicei mestecau frunzele.

Pe de altă parte, ceaiul de mentă creează dependență, de aceea medicii recomandă să fie consumat cu măsură. Așadar, nu trebuie să beți în fiecare zi ceai de mentă. De asemenea, nu este recomandat pentru cei care au ulcer și gastrită. Pe de altă bună ajută la tratarea diareei.

Mirosul de mentă stimulează activitatea cerebrală și revigorează organismul. Poate ați observat dimineața după ce vă spălați pe dinți că aroma de mentă din pasta de dinți vă trezește.

Deși la prima vedere s-ar putea considera că o plantă medicinală este bună pentru oricine, lucrurile nu stau tocmai așa. Menta nu este indicată pentru copiii sub 3 ani, femeile însărcinate, femeilor care alăptează și persoanelor cu tensiune scăzută.

Printre beneficiile mentei și ceaiului de mentă se numără și faptul că conține o cantitate destul de mare de calciu, vitamine din complexul B și fosfor.

Menta are și proprietăți antiseptice, antispastice, analgezice. Ajută la îndepărtarea respirației urât mirositoare, de aceea este folosită la prepararea pastei de dinți. Tot despre mentă, specialiștii în terapii naturiste spun că are efect cicatrizant, așadar este utilă pentru tratarea unor răni.

Dacă aveți probleme cu digestia și suferiți de anxietate nu ezitați să folosiți ceai de mentă. Unii recomandă chiar lichior de mentă pentru aceste probleme.

Uleiul esențial de mentă ajută la calmarea durerilor de cap. Acesta se folosește în apa de baie.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *