Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile iaurtului grecesc

Multe dintre rețetele de mic dejun sănătos necesită folosirea iaurtului grecesc în compoziție. Dar ce diferențiază iaurtul grecesc de orice alt iaurt de pe piață? Iaurtul în stil grecesc este făcut prin separarea zerului de restul iaurtului. Amestecul rezultat e un iaurt dens și cremos.

Bogat în proteine

Iaurtul grecesc este bogat în proteine, iar proteinele ajută la regenerarea celulelor și dezvoltarea mușchilor. Având o cantitate aproape dublă de proteine decât alte sortimente de iaurt, cel grecesc te va ține plin pentru o perioadă mai mare de timp. În plus, iaurtul grecesc poate înlocui cu succes alte grăsimi, precum smântâna, în gătit și copt.

Bacterii probiotice

Corpul nostru are nevoie de bacterii bune care să asigure buna funcționare a organismului. Aceste bacterii se găsesc în mod natural în intestine și ajută la menținerea sănătății în corp. Probioticele sunt bune pentru organism, în special pentru cei ce suferă de sindromul colonului iritabil.

Vitamina B12

Vitamina B12, găsită în mod natural în majoritatea cărnurilor, este necesară pentru buna funcționare a creierului și pentru energia de care ai nevoie pe parcursul zilei. De obicei, vegetarienii au deficiențe de B12 datorită faptului că nu consumă carne, însă iaurtul grecesc e o alternativă viabilă și delicioasă pentru a-ți aduce aportul de B12 în corp.

Gustare post antrenament

Dacă ai făcut un antrenament fizic și te simți sleit de puteri, poate vrei să mănânci puțin iaurt grecesc. Asta pentru că iaurtul grecesc conține aminoacizi care ajută la refacerea țesuturilor după efort fizic. Încorporează-l într-un smoothie împreună cu fructe și verdețuri pentru un pachet de vitamine și proteine necesare corpului tău.

Bogat în Iod și Calciu

Iodul este necesar în organism pentru a regla funcțiile glandei tiroide, de care depinde metabolismul fiecăruia. Calciul este la rândul lui necesar pentru întărirea oaselor și coborârea nivelului de cortizol (hormon ce împiedică scăderea în greutate). Iar iaurtul grecesc conține cantități importante atât de calciu cât și de iod.

Pe lângă asta, putem menționa și versatilitatea iaurtului, gustul său unic și delicios și sațietatea pe care o oferă atunci când este consumat. Toate astea fac ca acest aliment să fie un aliat bun pentru ca organismul tău să funcționeze corespunzător.

Tu obișnuiești să mănânci iaurt grecesc la micul dejun?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *