Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
mic-dejun-la-birou
mic-dejun-la-birou

Beneficiile savurării micului dejun la birou

Cu toții am auzit că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, însă cât de multă atenție îi acordăm în raport cu productivitatea conferită de-a lungul întregii zile? Până în momentul în care ne trezim, cel mai probabil nu am mai avut o masă timp de 10-12 ore, motiv pentru care englezescul „breakfast” provine de la „breaking the fast”, o sintagmă care ne subliniază rapiditatea cu care totul trebuie pus la punct de dimineață.

Prima masă a zilei este cea care trebuie să ne pună metabolismul în funcțiune și, pe de altă parte, să ne regleze nivelul de zahăr din sânge, astfel încât să ne putem concentra mai bine și să fim mai productivi de-a lungul întregii zile. Atunci când acest nivel este scăzut, este mult mai greu să fim capabili să ne concentrăm și, pe de altă parte, mult mai dispuși la oboseală, iritare și neașteptare.

Avantaje

Începerea zilei cu piciorul drept este transpusă, în termeni matinali, în echilibrarea glucidelor bogate în fibre cu proteinele slabe. Astfel, pentru a ne regla nivelul de proteine, carbohidrați și fibre din organism, este necesar să nu trecem peste micul dejun în fiecare dimineață. Dat fiind faptul că majoritatea dintre noi preferă să doarmă 15 minute în plus de dimineață, organismul nostru nu este bine organizat și astfel, suntem epuizați. Cu toate acestea, dacă preferi varianta micului dejun la birou, ai o mulțime de beneficii, dintre care amintim:

  • Capacitatea organismului să asimileze hrana într-un mod liniștit – imediat după micul dejun, sistemul digestiv este activat, motiv pentru care este de preferat să nu bruscăm organismul (prin deplasări, opriri bruște sau bagaje de ridicat), ci să ne petrecem următoarele 2 ore stând la birou;
  • Posibilitatea savurării micului dejun în liniște și nu în criză de timp – un astfel de avantaj nu este posibil, doar în cazul în care beneficiezi zilnic de cel puțin jumătate de oră doar pentru micul dejun. Astfel, dacă vrei să scapi de stresul de dimineață și, totodată, să te poți bucura de 10 minute în plus de somn, asigură-te că savurezi micul dejun la birou;
  • Creșterea productivității – cu toate că, deseori, mâncarea este cea care ne moleșește, dimineața este cea care ne conferă energie și ne face să fim din ce în ce mai productivi. Astfel, vei putea să preiei orice activitate, oricât de dificilă și complexă ar fi. La finalul zilei însă, vei avea o satisfacție interioară imensă.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *