logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Beneficiile unui mic dejun Paleo

Pentru majoritatea persoanelor un mic dejun tipic este format dintr-un bol de cereale cu lapte semidegresat, o omletă sau diferite mezeluri. Persoanele care urmează o dietă Paleo spun că aceste alimente nu sunt tocmai potrivite pentru a începe ziua așa cum trebuie.

Ce este alimentația Paleo?

Alimentația Paleo spune că oamenii sunt cel mai bine adaptați pentru o dietă precum cea a strămoșilor lor din Paleolitic cum ar fi oamenii peșterilor. Practic se recomandă ca în alimentație să folosim numai ceea ce putem vâna (animale, păsări și pești) sau culege din natură (plante, semințe și fructe), fără a include în aceasta și mâncarea procesată, atât de comună în zilele noastre.

Un mic dejun Paleo este compus în principal din carne cât mai simplu gătită (de obicei fiartă, făcută pe gril sau pe aburi), nuci la care se mai pot adăuga fructe și legume culese din natură. Ideea de bază este ca acest mic dejun să ne ofere cât mai multe proteine și fibre.

Ouăle, avocado, somonul, carnea de curcan, miel sau găină sunt numai câteva dintre ingredientele pe care le puteți folosi într-un astfel de meniu. Pe de altă parte, uleiul, zahărul, sarea sau alte poduse obținute prin procesare sunt excluse din acest meniu pentru că că strămoșii noștri nu puteau produce așa ceva.

Beneficiile micului dejun Paleo

Beneficiile unui mic dejun Paleo sunt destul de numeroase. În primul rând veți consuma numai mâncare naturală, neprocesată care va oferi organismului un număr mare de substanțe nutritive naturale.

Lipsa glutenului și cantitatea redusă de carbohidrați vă va ajuta să slăbiți mai ușor și să vă țineți greutatea sub control. Nu vi se va face foame la fel de des astfel încât nu veți simți nevoie să luați multe gustări între mese sau să mâncați mai mult decât aveți nevoie la următoarele mese.

În cazul în care suferiți de balonare după micul dejun, aceasta va apărea cu o frecvență mult mai redusă, iar datorită grăsimilor benefice din alimentele pe care le veți consuma, vă veți menține arterele, creierul și pielea sănătoase. De asemenea, veți avea o digestie mai bună și un nivel de energie va fi mai mare.

Cei care au dezvoltat acest tip de dietă au creat rețete pentru orice moment al zilei, astfel încât dacă vreți să încercți o alimentație nou, puteți experimenta alimentația Paleo pentru a vedea dacă vi se potrivește.

Voi ce credeți, o alimentație Paleo vă poate ajuta să fiți mai sănătoși?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *