Fursecurile sunt unul dintre cele mai bune preparate care pot acompania o ceașcă de cafea dimineața. După modelul micului dejun italian, îți propun ca, atunci când ai timp liber, să prepari una dintre cele două rețete de biscuiți pe care ți le ofer aici și mai apoi să savurezi rezultatul în diminețile în care poți să te bucuri de o ceașcă aburindă de cafea, fără grabă sau stres. Astfel, vei transforma micul dejun dintr-o masă banală, într-o adevărată sesiune de terapie anti stres. Cele două rețete despre care vorbesc fac referire la biscotti cu migdale și la biscotti cu ciocolată și alune de pădure.
Ingrediente pentru biscotti cu migdale:
Sursa foto: © Iuliia Nedrygailova
400 g faină
un praf de copt
50 g unt
200 g zahăr
3 ouă
200 g migdale
coaja rasă de la 2 portocale
Mod de preparare:
Începe prin a bate cele trei ouă cu zahărul și apoi cu untul, aflat la temperatura camerei. Încorporează praful de copt în cantitatea de făină, iar apoi adaugă ingredientele la compoziția cu ouă, alături de coaja rasă de portocale. Ultimul ingredient pe care îl vei adăuga sunt migdalele. Amestecul rezultat ar trebui să fie un aluat nelipicios. Împarte-l în 2 părți egale, din care vei forma două suluri, pe care le vei așeza pe hârtie de copt, în tavă. Asigurându-te că ai cuptorul preîncălzit, vei pune cele două batoane de aluat la copt, păstrând focul la un nivel redus. După aproximativ 30 de minute acestea trebuie scoase din cuptor. După ce se răcesc puțin, taie feliile de biscotti, iar apoi așază-le înapoi în tavă și pune totul înapoi în cuptor pentru încă 5 minute.
Ingrediente pentru biscotti cu ciocolată și alune de pădure:
Sursa foto: © Atreecalledlife
1 ou
100 g zahăr
125 g făină*
1/2 linguriță praf de copt
50 g alune de pădure, tăiate grosier
75 g ciocolată amăruie tăiată grosier
*Dacă preferi ca aluatul tău să fie unul cu cacao, înlocuiește 25-30 g de făină cu pudră de cacao.
Mod de preparare:
Într-un bol, mixează oul împreună cu zahărul, până când obții o spumă gălbuie. Acest proces nu ar trebui să dureze mai mult de 3-4 minute. Apoi, încorporează făina şi praful de copt, folosindu-te de o spatulă sau o lingură de lemn. Nu în ultimul rând, adaugă alunele de pădure şi ciocolata. Presară puțină făină pe spațiul tău de lucru și formează, ca și în cazul biscuiților cu migdale, două suluri, făcute din părțile egale de aluat. De această dată însă, înainte să dai totul la cuptor, vei unge batoanele de aluat cu puțin lapte, iar apoi vei presăra puțin zahăr. Dă tava cu aluatul la cuptor, pe care l-ai preîncălzit, pentru 20 minute. Și aici, vei scoate aluatul copt din cuptor, în vei lăsa să se răcească 5 minute, iar mai apoi îl vei felia, urmând ca în cele din urmă să mai pui feliile de biscuiți la copt, pentru încă 5 minute pe fiecare parte.