logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Italia

Atunci când te gândești la cultura gastronomică a Italiei, te gândești la diverse stiluri de paste, Panna Cotta sau pizza, nu-i așa? Preparatele italienești și-au creat un renume în lumea întreagă, datorită ușurinței cu care se prepară, gustului delicios și numărului infinit de variații ale unei rețete. Totuși, prima masă a zilei este una ușoară pentru italieni. Colazione, micul dejun italienesc, este o masă destul de simplă, nu foarte abundentă, care are ca preparate principale „cappuccino e cornetto”. Deși acesta diferă în funcție de regiune, în majoritatea cazurilor, micul dejun conține specialitatea de cafea și diferite produse de patiserie.

Un colazione tipic

În funcție de preferințele celui care servește masa, micul dejun italienesc are încorporat un capucino sau o cafea espresso, alături de un croasant, un produs din foietaj sau felii de pâine prăjită uscată (numite fette biscotatte) și gem sau nutella. Acest tip de mic dejun este servit și în cafenele, majoritatea dintre acestea având și o vitrină cu produse proaspete de patiserie, în primele ore ale dimineții. Cu toate acestea, acasă, italienii obișnuiesc să consume și cereale cu iaurt, musli sau o salată de fructe (salată macedonia).

Copiii obișnuiesc să servească o cană de lapte cu cacao sau cu foarte puțină cafea, alături de biscuiți dulci sau merendine (prăjiturele ambalate individual).

Pe de altă parte, nu este neobișnuit pentru locuitorii acestei țări să consume o gustare între micul dejun și prânz. Aceasta constă de obicei într-un panino, un sandviș ușor.

Micul dejun pe regiuni

Denumită și tărâmul celor o mie de mic dejunuri, Italia nu are un standard național definitivat pentru această masă. Din contră, fiecare regiune adaugă anumite elemente la cea mai importantă masă a zilei, personalizând-o cu propriile tradiții.

Astfel, în sicilienii obișnuiesc să mănânce un fel de chifle, pe care ei le numesc brioșe, care pot fi consumate goale cu cafea, sub formă de sandviș sau, vara, cu înghețată. În Campania, oamenii servesc niște dulciuri tradiționale numite sfogliatelle, umplute cu cremă. În Puglia, pâine toast și șuncă, iar în Calabria, pâine cu ’nduja, un tip tradițional de cârnăcior condimentat.

Cum ți se pare acest mic dejun? Descoperă cum arată micul dejun și în alte țări!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *