Anotimpul merelor coapte e aici! E momentul perfect să pregătești niște brioșe care să poată fi savurate de copii la micul dejun, înainte să pornească spre școală, sau chiar ca gustare în pauza de masă. Merele sunt delicioase, sănătoase și foarte versatile în mâncare. Iată ce îți propun astăzi:
Ingrediente:
1 măr mare și acrișor, mărunțit și fără cotor
190 g făină
100 g zahăr
55 g unt
1 ou mare
125 ml lapte
2 lingurițe praf de copt
1 1/2 lingurițe scorțișoară
O jumătate linguriță (1/2) sare
Pentru topping:
50 g zahăr brun
30 g nuci mărunțite
O jumătate de linguriță de scorțișoară
Mod de preparare:
Înainte de toate, pornește cuptorul la foc mare, ca să se încălzească. Totodată, pregătește tava pentru brioșe cu hârtie pentru brioșe sau ulei.
Într-un vas mare, combină făina cu zahărul, praful de copt, sarea și scorțișoara. Adaugă untul și freacă toată compoziția cu mâna până când obții o compoziție asemănătoare nisipului ud.
Într-un alt vas sparge oul și bate-l puțin cu un tel sau o furculiță. Adaugă laptele și bate din nou cu telul sau furculița, până când amestecul e omogen. Apoi amestecă partea lichidă cu partea uscată (făina, zahărul și restul), până când totul se omogenizează. Nu în ultimul rând, adaugă mărul mărunțit și amestecă totul bine. Cu o lingură, pune în fiecare hârtie de brioșe din tavă aluat, având grijă să umpli doar 2 treimi din ea.
Într-un vas mic, amestecă ingredientele pentru topping și presară-le peste aluat în fiecare hârtiuță de copt. Pune tava cu aluatul de brioșe la cuptor pentru 25 minute sau până când trece testul cu scobitoarea (atunci când introduci o scobitoare în centrul brioșei, aceasta iese curată, fără aluat).
Ca o mică notă, dacă ți se pare că ai prea multe bucăți de măr pentru cantitatea de aluat, continuă să amesteci. Vei vedea după ce scoți brioșele din cuptor că mărul a fost pus în cantitatea potrivită.