logo
Generic filters
Exact matches only

Brioșe franțuzești pentru micul dejun

Sursă foto: dreamstime.com

Brioșele sunt întotdeauna o opțiune delicioasă și rapidă la micul dejun și au avantajul că pot fi făcute înainte și că pot fi luate la pachet. De această dată, îți propun o rețetă simplă de brioșe, făcute în stil franțuzesc, numai bune de savurat la micul dejun.

Ingrediente:

190 g făină
100 g zahăr și separat încă 50 g
O linguriță și jumătate de praf de copt
Un sfert de linguriță de nucșoară
Un vârf de linguriță de sare
1 ou
120 ml lapte
75 g unt topit și încă 75 g unt topit separat
O jumătate de linguriță de scorţişoară

Mod de preparare:

Primul lucru pe care îl faci este să dai drumul la foc în cuptor să se încălzească și să pregătești tava de brioșe cu hârtiuțele speciale sau cu ulei.

Într-un vas mic amestecă oul (puțin bătut cu furculița înainte), laptele și 75 g de unt topit. Într-un vas mai mare, amestecă făina cu cele 100 g zahăr, praful de copt, nucșoara și sarea. Fă o groapă în amestec și toarnă acolo partea lichidă amestecată anterior. Combină aluatul bine, până când te asiguri că e omogen, însă nu exaspera dacă vezi că se formează totoloți, nu e nicio problemă. Cu o lingură toarnă aluatul în hârtiuțele pentru brioșe și dă tava la cuptor pentru 20-25 minute. Între timp, combină scorţişoara cu restul de zahăr. Când brioșele sunt coapte, introdu vârful fiecărei brioșe în untul topit, apoi în amestecul de zahăr și scorțișoară. Cel mai bine e să le servești calde însă pot fi consumate și reci fără probleme.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *