Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Brioșe franțuzești pentru micul dejun

Brioșele sunt întotdeauna o opțiune delicioasă și rapidă la micul dejun și au avantajul că pot fi făcute înainte și că pot fi luate la pachet. De această dată, îți propun o rețetă simplă de brioșe, făcute în stil franțuzesc, numai bune de savurat la micul dejun.

Ingrediente:

190 g făină
100 g zahăr și separat încă 50 g
O linguriță și jumătate de praf de copt
Un sfert de linguriță de nucșoară
Un vârf de linguriță de sare
1 ou
120 ml lapte
75 g unt topit și încă 75 g unt topit separat
O jumătate de linguriță de scorţişoară

Mod de preparare:

Primul lucru pe care îl faci este să dai drumul la foc în cuptor să se încălzească și să pregătești tava de brioșe cu hârtiuțele speciale sau cu ulei.

Într-un vas mic amestecă oul (puțin bătut cu furculița înainte), laptele și 75 g de unt topit. Într-un vas mai mare, amestecă făina cu cele 100 g zahăr, praful de copt, nucșoara și sarea. Fă o groapă în amestec și toarnă acolo partea lichidă amestecată anterior. Combină aluatul bine, până când te asiguri că e omogen, însă nu exaspera dacă vezi că se formează totoloți, nu e nicio problemă. Cu o lingură toarnă aluatul în hârtiuțele pentru brioșe și dă tava la cuptor pentru 20-25 minute. Între timp, combină scorţişoara cu restul de zahăr. Când brioșele sunt coapte, introdu vârful fiecărei brioșe în untul topit, apoi în amestecul de zahăr și scorțișoară. Cel mai bine e să le servești calde însă pot fi consumate și reci fără probleme.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *