Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

10 mâncăruri pe care trebuie să le încerci în Franța

Vara e anotimpul călătoriilor prin străinătate, iar dacă în concediul tău ai inclus și câteva zile de promenadă prin Franța, îți dedic ție acest articol. Am să-ți povestesc despre cele 10 preparate franțuzești pe care nu trebuie să le ratezi în călătoria ta!

Croasante și produse de patiserie

croasante-patiserie-franceza_11444800

Sursă foto: © Robyn Mackenzie

Începe-ți dimineața cu un mic dejun franțuzesc: o cafe au lait (cafea cu lapte) cu un croasant sau pain au chocolat. De fapt orice tip de patiserie franțuzească te va face să vrei să te muți permanent acolo. Dacă preferi un mic dejun sărat, nu uita să-l acompaniezi cu o baghetă franțuzească autentică.

Moules Marinières (Midii Marinărești)

moules-marinieres_36185448

Sursă foto: © Paul Brighton

Nu poți trece prin Franța și să nu guști din preparatele lor cu fructe de mare. Cel pe care ți-l recomand e un preparat numit Midii Marinărești. Vei găsi specialități cu fructe de mare în special în zonele cu deschidere la ocean sau mare. Midiile le vei găsi gătite cu sos de vin alb și pătrunjel, iar lângă ele… cartofi prăjiți. E o asociere delicioasă și acest fel de mâncare poate fi servit alături de brânză camembert și un pahar de vin alb.

Crêpes (Clătite Franțuzești)

clatite-frantuzesti_17121835

Sursă foto: © Liv Friis-larsen

În România, clătitele se fac cel mai des pe post de desert, însă în Franța există crêpes dulci și crêpes sărate, care pot înlocui cu succes o masă. Poți chiar să faci o masă formată din felul principal și desert cu crêpes. Indiferent de umplutura pe care alegi să o folosești pentru clătitele franțuzești, le poți asocia cu un pahar de cidru de măr.

Soufflé

souffle_25752130

Sursă foto: © Margouillat

Unul dintre cele mai pretențioase preparate când vine vorba de gătit (reacționează la zgomotul puternic), sufleul e totodată unul dintre cele mai delicioase preparate franțuzești. Sufleul cu brânză e delicios și perfect aerat, iar cel cu ciocolată face desertul perfect! În funcție de ce ingrediente alegi în sufleul tău, poți să-l acompaniezi cu un vin alb sau roșu.

Foie Gras

foie-gras_17740109

Sursă foto: © Margouillat

Foie Gras este considerată o delicatețe în Franța și se prepară doar din ficatul (plin de grăsime) al rațelor sau gâștelor îndopate înainte de 2-3 ori pe zi. Practica este una controversată, acesta fiind motivul pentru care preparatul este considerat delicatesă.

Ratatouille

ratatouille_36302333

Sursă foto: © Ivan Danik

Dacă îți sună cunoscut numele preparatului, e pentru că a inspirat filmul de animație omonim. Mai exact, Ratatouille e o tocană de legume specifică regiunii Provence. Conține vinete, ceapă, dovlecei, ardei și roșii. O poți savura alături de un vin roșu sau rozé.

Crème brûlée

creme-brulee_30821047

Sursă foto: © Mayamore

Poate cel mai cunoscut desert franțuzesc din toate timpurile, Crème brûlée sau crema de zahăr ars, este un adevărat deliciu pe care nu trebuie să îl ratezi. Este compus dintr-o cream dulce, asemănătoare unei budinci și acoperită cu un caramel tare, făcut din zahăr topit cu o torță de bucătărie.

Coq au Vin

coq-au-vin_28711408

Sursă foto: © Radu Dumitrescu

Făcut în mod tradițional din cocoș, de unde și numele, Coq au vin este făcut azi în mare parte din carne de pui. Carnea este gătită cu bacon, unt, vin roșu și supă de vită. Preparatul este pus în valoare minunat de un pahar de vin Pinot Noir.

Quiche Lorraine

quiche-lorraine_7948034

Sursă foto: © Rosemary Buffoni

Quiche Lorraine este o combinație între o tartă și o plăcintă. Are un aluat crocant și sfărâmicios pe exterior, este umplută cu bacon, cașcaval ras și legume, iar apoi este coaptă cu ouă bătute. Rezultatul este o combinație delicioasă între texturi crocante și cremoase. Dacă vrei să îl acompaniezi cu un vin, alege unul sec, alb.

Escargot

escargot_46180692

Sursă foto: © Margouillat

Lista nu putea fi completă fără escargot, un preparat considerat delicatesă, făcut cu melci. Dacă nu îți e greață, te sfătuiesc să încerci acest preparat. S-ar putea să fii plăcut surprins(ă). Există mai multe metode de a găti melcii, iar cea pe care o vezi în imagine este o rețetă de escargot a la Bourguignonne. Este făcută cu unt, usturoi și pătrunjel.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări