Omleta este unul dintre cele mai cunoscute preparate consumate la micul dejun. Dar ce ziceți de o reinterpretare a acesteia sub formă de brioșe?
Aceasta este perfectă pentru persoanele care dimineața nu așa mult timp la dispoziție pentru a pregăti ceva sofisticat. Se prepară foarte rapid și ușor, iar pentru o consistență mai mare putem adăuga diverse legume, brânzeturi sau șuncă.
În cele ce urmează v-am pregătit o rețetă de brioșe perfectă pentru micul dejun. În plus, dacă dimineața nu aveți suficient timp la dispoziție pentru a le pregăti, se pot prepara și de seara, iar înainte de a pleca la job nu rămâne decât să le savurați alături de o cană de ceai sau un suc proaspăt de fructe.
Ingrediente:
- 12 ouă;
- o jumătate de linguriță de sare;
- o ceapă mică tocată;
- 150g de șuncă tăiată cubulețe (puteți folosi orice tip de carne preferați: kaiser, bacon, cârnăciori, salam);
- piper după gust;
- un sfert de linguriță de pudră de usturoi;
- 100 g de ardei roșu (sau kapia), tăiat cubulețe;
- 50 g de ciuperci proaspete tăiate felii (dacă doriți le puteți căli câteva minute);
- 100 g de brânză cheddar sau cașcaval date pe răzătoare;
- 115 g de baby spanac, tocat;
Modalitate de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
- Pregătiți o tavă de brioșe pe care o ungeți în prealabil cu puțin ulei pentru a împiedica lipirea brioșelor. Se pot folosi și formele de hârtie sau chiar mai indicate ar fi cele de silicon.
- Într-un bol mare se bat ouăle după care se adaugă rând pe rând restul ingredientelor: ceapa, ardeiul, ciupercile, spanacul, cașcavalul, șunca și condimentele.
- Fiecare formă va fi umplută cu 1/3 din compoziția de mai sus.
- Se dau la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă sunt făcute și mijlocul înainte de a le scoate din cuptor.
Poftă bună!
Având în vedere că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, optați pentru acele produsele care vă asigură sursa de energie de care aveți nevoie pe parcursul întregii zile.