Brioșe “Omletă”

briose omleta

Omleta este unul dintre cele mai cunoscute preparate consumate la micul dejun. Dar ce ziceți de o reinterpretare a acesteia sub formă de brioșe?

Aceasta este perfectă pentru persoanele care dimineața nu așa mult timp la dispoziție pentru a pregăti ceva sofisticat. Se prepară foarte rapid și ușor, iar pentru o consistență mai mare putem adăuga diverse legume, brânzeturi sau șuncă.

În cele ce urmează v-am pregătit o rețetă de brioșe perfectă pentru micul dejun. În plus, dacă dimineața nu aveți suficient timp la dispoziție pentru a le pregăti, se pot prepara și de seara, iar înainte de a pleca la job nu rămâne decât să le savurați alături de o cană de ceai sau un suc proaspăt de fructe.

Ingrediente:

  • 12 ouă;
  • o jumătate de linguriță de sare;
  • o ceapă mică tocată;
  • 150g de șuncă tăiată cubulețe (puteți folosi orice tip de carne preferați: kaiser, bacon, cârnăciori, salam);
  • piper după gust;
  • un sfert de linguriță de pudră de usturoi;
  • 100 g de ardei roșu (sau kapia), tăiat cubulețe;
  • 50 g de ciuperci proaspete tăiate felii (dacă doriți le puteți căli câteva minute);
  • 100 g de brânză cheddar sau cașcaval date pe răzătoare;
  • 115 g de baby spanac, tocat;

Modalitate de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  2. Pregătiți o tavă de brioșe pe care o ungeți în prealabil cu puțin ulei pentru a împiedica lipirea brioșelor. Se pot folosi și formele de hârtie sau chiar mai indicate ar fi cele de silicon.
  3. Într-un bol mare se bat ouăle după care se adaugă rând pe rând restul ingredientelor: ceapa, ardeiul, ciupercile, spanacul, cașcavalul, șunca și condimentele.
  4. Fiecare formă va fi umplută cu 1/3 din compoziția de mai sus.
  5. Se dau la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă sunt făcute și mijlocul înainte de a le scoate din cuptor.

Poftă bună!

Având în vedere că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, optați pentru acele produsele care vă asigură sursa de energie de care aveți nevoie pe parcursul întregii zile.

Comentarii

Please enter your name here
Please enter your comment!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Aflați cum sunt procesate comentariile dumneavoastră.