Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Brioșe sfărâmicioase cu măr

Când ești pe fugă dimineața e foarte convenabil să iei doar o brioșă și să o mănânci în timp ce mergi spre birou. Îți oferă energia necesară să te concentrezi și te țin sătul până la ora prânzului. Unde mai pui că merge foarte bine cu o cafea. Azi îți ofer o rețetă de brioșe cu măr, numai bune să îți facă diminețile mai fericite.

Ingrediente:

280 g făină de ovăz + 70 g făină de ovăz pentru partea sfărâmicioasă (topping)
1 lingură praf de copt
1 vârf de linguriță de sare
2 mere răzuite
170 g miere
1 ou
180 ml lapte de migdale (se poate folosi și lapte de vacă dacă preferi asta)
3 linguri de unt de cocos (sau unt normal topit) + 60 g unt topit pentru partea sfărâmicioasă (asigură-te că folosești același tip de unt – fie de cocos, fie normal)
1 linguriță de scorțișoară
75 g zahăr brun

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la foc înalt și pregătește tava de brioșe cu hârtie specială.
Într-un bol mai mare, combină făina de ovăz (cele 280 g) cu praful de copt și sarea. Fă o gaură în mijlocul amestecului și adaugă mărul, mierea, oul bătut, laptele și cele 3 linguri de unt topit. Amestecă cu grijă până se omogenizează.

Topping-ul sfărâmicios îl faci amestecând făina de ovăz (70g) cu untul topit, scorțișoara și zahărul brun.
Împarte aluatul în 12, în tavă și presară topping-ul sfărâmicios peste fiecare. Dă apoi tava la cuptor pentru 30-40 minute sau până când brioșele trec testul cu scobitoarea. Lasă-le să se răcească 10 minute apoi scoate-le din tavă.
Asigură-te că faci asta cu o seară înainte pentru a te putea bucura de ele dimineața.

Citește și Rețetă de brioșe pentru cafea

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *