Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Produse lactate la micul dejun

Micul dejun este prima masă a zilei, de aceea este necesar fie consistentă, dar și sănătoasă. Unele dintre cele mai sănătoase alimente care le putem consuma atunci când servim masa de dimineață sunt produsele lactate. Iată câteva tipuri de lactate pe care le putem include în meniul micului dejun.

1. Brânza la micul dejun

Brânza este unul dintre cele mai bune produse obținute din lapte. Pe lângă faptul că este foarte bună, brânza conține calciu, proteine, aminoacizi, vitamine și minerale. De asemena, aceasta are un conținut glicemic scăzut. În plus, putem consuma brânza cu diferite alte alimente precum pâine, ouă, legume, sau de ce nu, cu aproape orice.

2. Laptele cu cereale

Acest produs este consumat de către foarte mulți dintre noi. Marele avantaj al acestei combinații este faptul că se poate consuma atât rece cât și cald și indiferent de modalitatea de consum aleasă, întotdeauna va avea un gust de neegalat. Trebuie să precizăm faptul că laptele cu cereale este preferatul celor mici la micul dejun și nu numai.

De asemenea, în cadrul primei mese a zilei se mai poate consuma și lapte cu cacao sau de ce nu chiar și lapte simplu, toate fiind extrem de bune și sănătoase. Totodată, pentru cei mici este indicat ca în fiecare dimineață să consume o cană de lapte cald cu miere.

3. Preparate ce se pot consuma împreună cu produsele lactate

Unul dintre cele mai gustoase alimente care se pot consuma împreună cu laptele este pâinea în ou. De regulă când se prepară se va adăuga și puțin lapte, însă nu este o regulă strictă, dar totul are un gust special dacă atunci când se servește se adaugă și o cană cu lapte.  De asemenea, este recomandat și iaurtul cu cereale, precum și diferitele aperitive asortate cu o cană cu lapte proaspăt.

Așadar, este necesar să consumăm produse lactate ori de câte ori avem ocazia, acestea au doar beneficii pentru organismul nostru. Evident se recomandă să consumăm produse lactate naturale cu cât mai puțini aditivi.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Marius

Marius

Marius locuiește în Cluj-Napoca și când nu scrie pe bunadimineata.ro, își urmează pasiunile îndreptate către drifturi și călătorii. Se pricepe la mașini, motiv pentru care scrie des în secțiunea Auto. Cel mai bine îl caracterizează melodia Vicii - Cheloo feat Bitză.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *