Search
Generic filters
Exact matches only

Chec cu fructe deshidratate pentru mic dejun

De multe ori, dimineața nu ai dispoziţia necesară să gătești sau timp suficient să faci asta. De aceea, în astfel de situații este bine să ai ceva pregătit care poate fi servit cu cafeaua sau ceaiul de dimineață, rapid și delicios. O astfel de rețetă îți prezint eu acum: un chec cu fructe perfect pentru micul dejun.

Ingrediente:

1 pliculeț ceai verde
300 g fructe deshidratate (caise, prune, mere)
175 g zahăr brun
2 ouă medii
225 g făină
1 linguriță de praf de copt
1 linguriţă de condimente dulci preferate (scorțișoară, nucșoară etc.)
2 banane coapte

Mod de preparare:

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să tapetezi o tavă pentru cozonac cu unt sau hârtie de copt. Pune pliculețul de ceai verde la infuzat într-o crăticioară cu 300 ml apă clocotită. Lasă-l să infuzeze apa cam 5 minute după care poți să îl scoți. Pune apoi fructele deshidratate în ceaiul rezultat și lasă-le să se înmoaie cam 2-3 ore. Înainte să faci aluatul în sine, pornește cuptorul ca să se încălzească. Bate ouăle și încorporează-le apoi împreună cu zahărul în ceaiul cu bucăți de fructe. Adaugă făina amestecată cu condimentele preferate și praful de copt și omogenizează aluatul. Apoi toarnă aluatul în tava pentru cozonac și dă-l la cuptor cam 45 min sau până trece testul cu scobitoarea. Înainte să îl feliezi, permite-i să se răcească bine. Apoi te poți bucura de el la mic dejun în următoarele 2-3 zile.

Citește și 5 idei de smoothie pentru micul dejun

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *