Timp de pregătire: aproximativ 40 minute
Ingrediente:
Pentru blat:
50 g unt
180 g biscuiți din făină integrală cu arahide
Pentru cremă:
5 folii de gelatină
600 g urdă de vacă sau ricotta
150 ml lapte
175 g unt de arahide(simplu, fără uleiuri hidrogenate sau zahăr)
150 g miere, sirop de agave sau arțar(sau îndulcitor natural: stevia sau xilitol)
esență de vanilie
Pentru decorat:
20 g unt
2 linguri smântână pentru frișcă
50 g ciocolată neagră(peste 70% cacao)
50 g arahide
Mod de preparare:
- Zdrobiți biscuiții din făină integrală mărunt, sau puteți să îi dați prin mașina de tocat, în funcție de preferință, până ajung de consistență apropiată de făină. Topiți untul și amestecați cu biscuiții sfărmați. Ungeți o tavă cu unt peste care să puneți hârtie de copt și turnați compoziția. Presați mixul în tavă până se uniformizează și devine ca un blat. Puneți la cuptor pentru 15 minute la aproximativ 200 grade Celsius. Lăsați să se răcească.
- Îmbibați gelatina în apă pe perioada în care preparați crema. Puneți urda într-un bol și amestecați cu untul de arahide și siropul sau îndulcitorul preferat. Amestecați cu lingura încet până se omogenizează, urda având o textură mai granulată se omogenizează mai greu, după care puteți amesteca ușor cu un blender.
- Luați gelatina din apă și uscați-o. Puneți într-o oală laptele și încălziți cu gelatina până aceasta se dizolvă. După, adăugați laptele cu gelatină amestecului de brânză și întindeți peste blatul de biscuiți.
- Răciți peste noapte la frigider
- Pentru servit se topește untul și ciocolata într-o cratiță pe abur și se amestecă cu frișca și arahidele. Se decorează prăjitura cu această glazură.