logo
Generic filters
Exact matches only

Ciupercile la micul dejun

Sursă foto: dreamstime.com

Ciupercile sunt unele dintre cele mai sănătoase și naturale alimente care există pe piață. Acestea sunt pe diferite categorii și se pot prepara în diferite moduri, inclusiv pentru masa de dimineață. Aceste alimente au numeroase proprietăți benefice pentru organismul nostru și sunt foarte sățioase. Iată câteva dintre beneficiile lor:

Întăresc sistemul imunitar

Un consum optim de ciuperci la micul dejun contribuie la întărirea sistemului nostru imunitar. De asemenea, ciupercile ar trebui să fie consumate mai des deoarece au numeroase beneficii cardiovasculare, proprietăți anti-inflamatoare și ajută la prevenirea unor forme de cancer și țin sub control glicemia. Deci, cu ajutorul ciupercilor putem preveni, cu ușurință, apariția unor boli foarte grave.

Conțin vitamine și minerale

Cu toate că există numeroase tipuri de ciuperci, în toate se găsesc din belșug vitamine, minerale și antioxidanți. Spre exemplu, în anumite tipuri de ciuperci se întâlnesc peste 15 tipuri de astfel de substanțe nutritive. În plus, trebuie să precizăm faptul că ciupercile sunt naturale, acestea nu sunt crescute artificial, cum sunt alte tipuri de alimente.

Ideale pentru persoanele care țin diete

Datorită faptului că nu conțin amidon și colesterol, în schimb sunt bogate în enzime, ciupercile sunt ideale și pentru persoanele care țin diete pentru slăbit. Acestea pot fi mâncate fie în salate sau alături de alte alimente de la micul dejun.

Cum pot fi consumate ciupercile?

Există multe moduri în care putem consuma ciupercile la micul dejun. Astfel, putem să le mâncăm într-o omletă sau într-o salată, alături de legume și semințe. La fel de apreciate la micul dejun sunt și salatele cu maioneză și ciuperci. De asemenea, acestea se pot prepara și sub forma unei tocănițe delicioase sau se pot găti la tavă, cu cașcaval, cu ouă sau alte ingrediente.

Este recomandat ca acestea să fie preparate termic înainte de a fi consumate, fie fierte, fie coapte pe gril sau în cuptor câteva minute, deoarece unele dintre acestea conțin o substanță numită agaratina care are un anumit nivel de toxicitate.

Ciupercile sunt unele dintre puținele produse care au rămas naturale de-a lungul timpului. Din acest motiv, acestea nu ar trebui să lipsească de pe masa fiecăruia dintre noi. Așadar, pentru o bună sănătate și pentru un mic dejun delicios noi va recomandăm un consum optim de ciuperci.

Voi consumați ciuperci la micul dejun? 

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *