Nu o dată se întâmplă să nu ai timp să îți pregătești micul dejun dimineața. Decât să sari peste micul dejun sau să mănânci ceva pe fugă, mai bine planifici înainte și pregătești micul dejun de seara. De-asta, atunci când știi că nu o să ai timp dimineața să îți pregătești micul dejun îți propun să încerci următoarea rețetă de ciuperci sote.
Ingrediente:
4 ciuperci champignon mari, feliate
1 lingură sos soia sau tamari
O jumătate lingură de sirop de arțar
1 lingură zeamă de lămâie
Pătrunjel proaspăt mărunțit
1 cățel de usturoi
Un sfert de linguriță de ceapă deshidratată (granulată)
O jumătate de linguriță de boia de ardei
Un sfert de linguriță de fulgi de chili
Un vârf de linguriță de piper alb
Sare după gust
Mod de preparare:
Curăță, spală și feliază ciupercile și pune-le într-un bol. Peste ele adaugă sosul de soia amestecat cu siropul de arțar. Adaugă apoi condimentele, usturoiul pisat, praful de ceapă și pătrunjelul (pe care îl poți înlocui cu spanac sau cu varză kale dacă nu îți place) și amestecă totul bine, astfel încât ciupercile să fie acoperite în totalitate de condimente și sos. Acoperă bolul cu o folie de plastic și pune-l la frigider.
Dimineața, când vrei să servești micul dejun, scoate totul din frigider și savurează preparatul alături de pâine prăjită integrală, pe o tortilla integrală sau alături de alte bunătăți. Acest fel de mâncare provine din stilul de viață raw vegan și nu necesită gătire. Practic, ciupercile se „gătesc” singure datorită amestecului de condimente și datorită temperaturii.