logo
Generic filters
Exact matches only

Cum arată micul dejun tradițional în Franța

mic-dejun-frantuzesc

Oricine aude despre bucătăria franceză ar spune că mesele tradiționale sunt adesea bogate, dar foarte sărate. Prânzul și cina în stil franțuzesc sunt mese cunoscute drept foarte satisfăcătoare, iar mulți dintre cei care mănâncă la aceste restaurante nu ajung să termine porțiile comandate. Prin urmare, este o adevărată surpriză să auzim că un mic dejun tradițional franțuzesc nu este la fel de greu precum alte mese europene. Nu te aștepta să găsești cârnați, șuncă sau ouă, ci alimentele enumerate mai jos:

  1. Pâine

Într-o zi obișnuită, francezii mănâncă felii de pâine servite cu gem și/sau unt. Pâinea tip baghetă sau cea făcută la fermă sunt doar două dintre caracteristicile franțuzești. Copiii pot să mănânce pain au chocolat, iar în zilele speciale, precum este ziua de duminică, familiile mănâncă deseori croasante proaspăt coapte, cumpărate de la brutăriile locale. Servirea uzuală este de 2 croasante de persoană, nefiind deloc recomandat să se depășească acest număr, dat fiind faptul că fiecare dintre aceste croasante are un conținut ridicat de calorii. Acestea sunt fie consumate simple, fie cu gem sau scufundate în bolurile de cafea. Cu toate acestea, dacă speri la un mic dejun tradițional franțuzesc, nu mânca niciodată un croissant cu unt.

  1. Băuturi

Francezii au preferat dintotdeauna cafeaua dimineața, astfel că este de așteptat ca micul dejun tradițional să fie servit cu cafea. În ceea ce privește copiii, aceștia au voie să bea doar ciocolată caldă sau suc de fructe. Ceaiul este, de asemenea, servit în cafenelele franțuzești, întrucât este tot mai des consumat de turiștii care vizitează Franța.

  1. Fructele

Din moment ce tot mai mulți experți nutriționiști consideră un mic dejun francez drept mic și dezechilibrat, francezii s-au străduit să remedieze această situație prin adăugarea de porții de fructe pe lângă feliile de pâine servite. Uneori, francezii mănâncă fructe proaspăt tăiate în felii. În timpul iernii, aceștia preferă să mănânce fructe conservate pentru surplusul de zahăr de care au nevoie. Cu toate acestea, fructele nu sunt consumate în totalitate – spre exemplu, 3 sau 4 felii de piersici sunt suficiente pentru fiecare porție de mic dejun tradițional.

  1. Iaurtul

Un alt element recent introdus la micul dejun tradițional este iaurtul. Îngrijorarea privind deficiențele dietetice ale celei mai importante mese ale zilei a făcut ca și familiile din Franța să servească, mai nou, iaurt pentru a rectifica această lacună. O cană zilnică de iaurt lichid sau un bol de iaurt cremos poate fi servit simplu sau împreună cu diferite arome de fructe.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *