logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să prepari o cafea perfectă

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, atât în timpul dimineții, cât și pe parcursul zilei. Această băutură are un gust inconfundabil și iubit de majoritatea oamenilor, indiferent de modul în care este prefarată. Totuși există câteva trucuri pentru ca tu să-ți poți prepara o cafea perfectă. Iată care sunt acestea:

1. Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ținem cont este materia primă, respectiv cafeaua. Boabele de cafea trebuie să fie proaspăt prăjite pentru a ne bucura cu adevărat de o aroma savuroasă.

2. Pentru păstrarea boabelor de cafea în cea mai bună stare trebuie să folosim un borcan care se poate închide etanș. Cafeaua nu trebuie depozitată niciodată în frigider sau în spații luminoase.

3. Alege o cafea de calitate. Întotdeauna caută cafea Arabică 100%. Aceasta are mai multă cafeină, însă este mult mai aromată decât sortimentul de cafea Robusta.

4. Cafeaua trebuie măcinată de noi înainte de folosire pentru o experiență gustativă cât mai desăvârșită. Cafeaua proaspătă echivalează cu o cafea măcinată cu maxim o săptămână în urmă.

5. Ar fi bine să folosim apă de calitate, cea de la robinet nu e chiar cea mai bună opțiune. Pe lângă faptul că vom scăpa de clor și de rugina din apă, vom avea parte și de un gust bun și de mai multe minerale.

6. Filtrele de cafea de calitate dau un gust de excepție al băuturii noastre. Cele mai bune sunt acelea care nu au dioxine.

7. Proporția corectă pentru o ceașcă este de aproximativ 10 grame de cafea pentru 180 mililitri de apă care trebuie să fie la o temperatură apropiată de punctul de fierbere (între 90°C și 96°C). Dacă folosiți apa după ce a fiert 45 de secunde, atunci veți avea temperatura corectă de prepararea a unei cafele perfecte.

8. Curăță cât mai des uneltele pe care le folosești pentru a pregăti cafeaua. În acest fel eviți diferite depozite de minerale care se pot forma și ai parte și de o cafea lipsită de microbi.

O cafea de calitate ne va ajuta să ne trezim mult mai ușor și ne va încânta toate simțurile în așa fel încât vom fi nerăbdători să ne trezim în fiecare zi.

Tu ce modalitate de preparare a cafelei folosești?

Citește și despre beneficiile consumului de cafea la micul dejun.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

  1. Acestei postări îi adăugăm doar un pic de zahăr, cât să îmbogățească cafeaua perfectă pregătită, pas cu pas…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *