logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce nu trebuie să sari peste micul dejun

Micul dejun reprezintă cea mai importantă masă a zilei, pentru că oferă organismului nostru energia de care are nevoie pentru a ne putea desfășura activitatea zilnică.

Un mic dejun bogat, ce poate conține fructe, legume, cereale, lactate sau ouă, ne oferă aportul de nutrienți necesari întreaga zi și ne ajută să fim mai sănătoși.

În plus, persoanele care servesc micul dejun tind să aibă un control mai bun asupra dietei lor alimentare, comparativ cu cele care renunță la prima masă a zilei. Acest lucru se datorează și faptului că acestea nu vor simți nevoia de a mânca timp de câteva ore.

După consumarea unui mic dejun sănătos nivelul de zahăr din sânge va crește puțin, însă corpului nostru îi va lua un timp să îl absoarbă. Acest lucru înseamnă că nu vom mai simți nevoia să luăm masa decât după aproximativ 5 ore”, afirmă Eric Rimm, profesor de nutriție și epidemiologie la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Harvard, citat de Consumer Reports.

Pentru a profita la maxim de beneficiile primei mese a zilei, aceasta ar trebui consumată în cel mult două ore din momentul în care ne trezim, potrivit studiilor de specialitate.

Servitul micului dejun în decurs a două ore din momentul în care te trezești, poate face o diferența între modul în care organismul tău metabolizează glucoza și controlează nivelul glicemiei pe parcursul întregii zile. Nivelul de glucoză crește de fiecare dată când mâncăm, iar pancreasul produce insulina necesară pentru a distribui glucoza în celule, unde este folosită pentru a ne oferi energie”, potrivit aceleiași surse.

Cercetările în domeniu au demonstrat că păstrarea glucozei și insulinei la un nivel constant are efecte importante asupra metabolismului și a sănătății.

5 motive pentru a servi micul dejun

1. Îți protejezi inima

Potrivit nutriţioniştilor, persoanele care sar peste micul dejun sunt mai predispuse să dezvolte boli ale inimii, decât cele care mănâncă dimineața.

2. Scazi riscul de a face diabet

Prima masă a zilei stabilizează nivelul zahărului din sânge și reduce cu 50% riscul apariției de diabet sau colesterol mărit.

3. Reduci riscul de apariție a obezității

Persoanele care iau micul dejun își reduc cu o treime riscul de apariție a obezității, în comparație cu cele care nu obișnuiesc să servească masa de dimineață.

4. Îți îmbunătățești sănătatea mintală

Îmbunătățirea sănătății mintale este datorată tot primei mese a zilei. Cercetările în domeniu au demonstrat că micul dejun contribuie la: sporirea atenției, a vitezei de prelucrare a informațiilor, a creativității și a concentrării. În plus, aceasta contribuie și la îmbunătățirea memoriei.

5. Te ajută să fii mai activ dimineața

Simplul fapt că mănânci dimineața te face să fii mai activ. Acest lucru se datorează nutrienților pe care corpul tău îi extrage din mâncare.

Tu obișnuiești să servești micul dejun dimineața?

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.