Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

De ce să incluzi merișoarele în masa de dimineață

Este recomandat ca micul dejun să fie consistent și format din alimente cât mai variate. De pe listă nu trebuie să lipsească fructele. Dacă sunteți în criză de idei la capitolul fructe, ar fi bine să luați în calcul merișoarele. Au beneficii multiple pentru organism și sunt potrivite pentru toate vârstele.

Merișorul este un arbust înalt de aproximativ 30 de centimetri care crește în zonele montane. De la merișor se folosesc fructele care sunt mici, roșii și zemoase. Acestea, se coc toamna, în perioada septembrie – octombrie. Dacă aveți posibilitatea să mergeți pe munte, puteți culege merișoare și le păstrați peste iarnă la congelator. Prin înghețare, fructele nu își vor pierde proprietățile. Le puteți găsi congelate și în hipermarketuri și uscate în magazine naturiste.

Merișoarele pot fi consumate sub formă de suc sau ca atare, proaspete. Cele uscate este recomandat să le hidratați într-o cantitate potrivită de apă, înainte de a le mânca. Un pahar cu suc de merișoare băut dimineața este o porție de energie și de sănătate. O salată de fructe în care includeți merișoare este de asemenea, o sursă de vitalitate.

Ajută rinichii și previne cancerul

Sucul de merișoare ajută la buna funcționare a rinichilor pentru că au capacitatea de a preveni formarea pietrelor. Aceste fructe previn infarctul și atacul vascular cerebral, restabilesc nivelul colesterolului din sânge.

Dacă aveți probleme cu memoria, merișoarele vă vor ajuta să o îmbunătățiți. De asemenea, sunt foarte bune pentru a scăpa de anxietate și depresie.

Merișorul are și proprietăți antiinflamatoare, antiseptice și este diuretic. Previne formarea cariilor și a tartrului deoarece are capacitatea de a elimina bacteriile din zona gingivală.

Pline cu antioxidanți

Aceste fructe au o doză foarte mare de vitamina C, esențială pentru imunitate pentru că protejează corpul de infecții, ajută la sănătatea oaselor și contribuie la vindecarea rănilor.

Merișoarele ajută la îmbunătățirea sistemului digestiv astfel că sunt foarte utile pentru persoanele care țin cură de slăbire. Sunt indicate și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire, datorită conținutului ridicat de antioxidanți. În comparație cu „surorile” lor, afinele, merișoarele conțin cu 30% mai mulți antioxidanți.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *