logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ghidul studentului la micul dejun

Când locuiești acasă, nu trebuie să îți faci probleme legate de ce trebuie să mănânci dimineața sau la orice altă masă, pentru că se îngrijesc părinții tăi de asta. Odată ce te-ai mutat în chirie, sau mai rău, în cămin, pentru facultate, lucrurile devin ceva mai complicate. Nu doar că trebuie să ai grijă singur de tine, trebuie să faci asta în timp ce jonglezi partea amuzantă în a fi student (distracțiile, prietenii, etc) cu partea obositoare în a fi student (nopți albe, examene, program obositor, etc). Totuși, studiile au dovedit că atunci când consumi micul dejun, ai performanțe mai bune în ceea ce privește acumulatul informațiilor noi. Iată ce poți face ca să nu sari peste micul dejun, să nu consumi mulți bani și nici să pierzi mult timp pe asta.

Micul dejun rapid

De multe ori, timpul nu îți este suficient ca să îți pregătești un mic dejun ca la carte. Alteori nici măcar nu știi ce înseamnă un mic dejun ca la carte. Cea mai bună opțiune pentru tine e orice mic dejun la microunde, în special dacă locuiești într-un cămin unde nu prea ai acces la bucătărie. Experimentează cu diferite rețete care îți plac, adaugă sau scoate ingrediente și folosește cuptorul cu microunde pentru a-ți prepara un mic dejun rapid.

Mic dejun sănătos

Când ești student, mâncatul sănătos nu e tocmai o prioritate. Însă e necesar să faci asta, măcar din când în când, pentru a-ți aduce un aport de vitamine și minerale în organism și pentru a te menține în formă. Dacă poți să îl faci și rapid și sănătos e perfect! Și poți! Cel mai probabil ai un congelator unde să poți păstra câteva pungi cu fructe și legume congelate. Pune grămăjoare de fructe și legume pentru fix o porție de smoothie și când ai nevoie, toarnă conținutul pungi în blender și gata.

Hidratează-te!

Știu că după o noapte albă de învățat tot ce vrei e o cană de cafea aromată, însă cafeaua are un efect diuretic. Asta înseamnă că te va face să pierzi apă, iar dacă în ultimele zile ai și petrecut (a.k.a. ai băut alcool mult) e foarte posibil să te deshidratezi. Lângă cana aceea mare de cafea din fiecare dimineață, adaugă și o cană la fel de mare cu apă. Vei vedea cum te vei simți mai alert și mai treaz. În plus, vei avea o dispoziție generală mult mai bună.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.