Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
maca
maca

Maca, la micul dejun. Planta care “știe” când să vindece organismul

Micul dejun este masa cea mai importantă din zi. Se spune că nu trebuie să o împarți cu nimeni. Masa de dimineață este și o bătaie de cap pentru cei mai mulți dintre noi. Suntem mereu grăbiți, nu mai avem timp să gătim și să mâncăm cum trebuie și din acest motiv ajungem să mâncăm haotic și poate, același fel de mâncare, pentru mai mult timp.

Smoothie-uri, fresh-urile și salatele de fructe cu semințe sunt câteva opțiuni interesante și hrănitoare pentru masa de dimineață. Există o întreagă varietate de combinații pentru acest tip de mic dejun. Un element care poate fi inclus în salate, smoothie-uri și fresh-uri este maca.

Maca este o plantă care se cultivă în Peru de peste 2000 de ani. Scopul său inițial a fost medical, pentru tratarea unor boli, dar treptat a devenit și aliment. Astăzi, la fel ca multe alte plante, scopul său este dublu: aliment și medicament.

Partea acestei plante care poate fi mâncată este rădăcina. Există mai multe tipuri de maca: roșie, galbenă și neagră. În magazinele naturiste din România se găsește de obicei sub formă de pulbere. Pentru a fi siguri de calitatea și originea pudrei, este recomandat să o cumpărați din magazinele naturiste și bio.

Această plantă are beneficii multiple pentru organism. Una dintre calitățile excepționale este adaptabilitatea, mai precis faptul că tratează doar atunci când este nevoie. De exemplu, dacă în organism există un dezechilibru hormonal, maca ajută la echilibrarea acestuia: dacă este secretat prea mult un anumit hormon, această plantă îl aduce la normal. De altfel, maca este o plantă care ajută foarte mult persoanele cu dezechilibre hormonale.

Maca este recomandată și pentru persoanele cu activitate fizică intensă deoarece este foarte hrănitoare și oferă multă energie. Poate fi, la fel de bine, folosită ca înlocuitor de cafea. Compoziția sa arată de ce ne oferă atât de multă energie: 60% carbohidrați, 10 % proteine, 8,5% fibre, 2,2 % grăsimi.

Este cunoscut și faptul că stimulează glanda pituitară, ceea ce duce la buna funcționare a tuturor glandelor endocrine.

Această plantă conține vitamine din complexul B, minerale și acizi grași, care ajută la creșterea imunității organismului.

Maca este benefică pentru digestie, pentru reglarea tensiunii arteriale (efect dovedit prin studii), ajută la dezvoltarea memoriei, reducerea efectelor secundare ale menopauzei și scăderea colesterolului rău.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *