Mic dejun german

Francezii şi italienii optează pentru mese delicate la micul dejun. Printre preferatele lor se numără cafeaua şi baghetele cu cremă. La urma urmei, cele mai importante mese din aceste ţări sunt la prânz şi la cină. Dar germanii sunt diferiţi. Ei vor să mănânce bine la micul dejun, mai ales în weekend. Ei aleg să consume multe brânzeturi, carne, gemuri şi miere, ouă fierte, fructe şi legume, peşte afumat, pâine consistentă, cu seminţe, rulouri cu combinaţii diverse pe toate gusturile.

Un mic dejun tipic german constă într-o băutură caldă, cum ar fi cafea, ceai sau cacao cu lapte, pâine (Brot) sau chifle (Brötchen) cu diferite seminţe şi toppinguri, cum ar fi unt (butter) sau margarină (margarine), marmeladă sau orice alt tip de gem, miere (Honig), Quark (un tip de brânză de vaci), Wurst (cârnaţi) şi Kase (brânză). Un pahar de suc (Saft) este consumat, de asemenea, alături de alimentele de la micul dejun. Germanii mănâncă adesea dimineața şi ouă fierte.

De asemenea, cerealele sunt foarte populare, în special în rândul tinerilor. Musli, care este un amestec de fulgi de cereale, nuci, fructe uscate şi alte asemenea ingrediente este, de asemenea, foarte popular la micul dejun în Germania. Acestea se combină cu iaurt (yogurt) sau cu lapte dulce (Milch) şi de cele mai multe ori este acoperit cu multe fructe proaspete (obst).

Mic dejun german cu brânzeturi

Pentru un mic dejun german optaţi pentru brânză Cheddar, brânză de capră franceză, brânză tip Comte, sau Camembert, sau alte rulouri de brânzeturi aromate şi condimentate.

Carne la micul dejun german

Mulţi germani consumă la micul dejun leberwurst, chifle sau felii de pâine cu crenvuşti, în diferite combinaţii.

Mic dejun german cu alimente dulci

Există foarte multe persoane care preferă să mănânce la micul dejun alimente dulci. Nici germanii nu fac o excepţie. Cei care preferă mesele dulci la micul dejun optează pentru clătite şi brioşe cu toppinguri din gemuri din zmeură şi mentă, jeleu de gutui, căpşuni.

Germanii mănâncă la micul dejun chifle proaspete sau pâine. Sunt preferate rulourile calde, covrigii moi, cu mix de seminţe sau pateuri dulci. Câteva denumiri tradiţionale sunt Laugenstangen, Vollkornbrot sau Spangled Hörnchen.

Comentarii

Please enter your name here
Please enter your comment!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Aflați cum sunt procesate comentariile dumneavoastră.