Micul dejun în Bahrain

Bahrain este o țară insulară independentă situată în Orientul Mijlociu, care cuprinde 33 de insule din sudul Golfului Persic, între Peninsula Qatar și Arabia Saudită. Vă puteți ușor imagina că o țară exotică și diversă ca Bahrain deține o tradiție culinară foarte diversă și bogată în preparate ce lasă gura apă oricărui turist.

Deoarece bucătăria din Bahrain cuprinde diverse preparate influențate atât de bucătăria vestică, cât și de cea estică, metodele de preparare a mâncărurilor au trebuit adaptate tradițiilor autohtone. Astfel, se poate observa în mâncărurile localnicilor o diversitate de legume și cereale, dar și o bogăție de condimente, care dau un gust cu totul special delicateselor locale.

Un aliment foarte des întâlnit la masa de dimineață din Bahrain este ”Khubz”, un soi de pâine gătit în casă, care conține drojdie, apă, făină, zahăr, sare și ulei de măsline. Acest preparat este practic un produs de patiserie foarte des întâlnit nu doar în casele localnicilor, dar mai ales în restaurantele care oferă micul dejun.

Un alt preparat tradițional este și ”Samosas”, gătit cu făină, sare, ulei vegetal și apă, iar după coacere este completat cu diverse umpluturi pe bază de legume.

În ceea ce privește băuturile, cafeaua este cel mai des întâlnită la micul dejun, mai ales atunci când vorbim despre restaurante sau cafenele. Acasă, localnicii obișnuiesc să bea mai degrabă ceai decât cafea, mai ales în cazul copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.