logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Bangladesh

Bangladesh face parte din continentul asiatic, fiind învecinată cu India și cu Birmania, pe malul Golfului Bengal. Este un stat chinuit de dezastre naturale, în principal inundațiile provocate de delta fluviilor Gange, Brahmaputra și Meghna. Singurul aspect pozitiv al acestui mediu plin de apă este ușurința cu care se dezvoltă în Bangladesh mai multe tipuri de grâne și legume, agricultura fiind una dintre principalele ocupații ale populației băștinașe.

Tradiția culinară este una diversă, fiind înfluențată cu precădere de cea indiană, deși găsim și influențe chinezești. Micul dejun tradițional constă în următoarele preparate: Roti (este un tip de pâine turtită, asemănătoare unei plăcinte mici), Paratha (un fel de clătită groasă), Sabji (un amestez de legume fierte la foc mic și bine condimentate, care este de regulă servit rece) și Dahl (un sos iute, servit de asemenea rece).

Această masă, servită în restaurantele locale, costă pentru două persoane în jur de 30 de eurocenți, o sumă foarte mică pentru un mic-dejun atât de bogat.

Dintre preparatele menționate mai sus, cea mai faimoasă este cu siguranță clătita Paratha, savurată de turiști alături de niște sosuri condimentate care o fac delicioasă. Paratha este preparată din făină de grâu, sare, pudră de chilli, unt, semințe de coriandru și semințe de rodie.

În ceea ce privește băuturile, localnicii din Bangladesh preferă cafeaua și sucul de fructe, dar turiștii sunt adesea întâmpinați și cu diverse ceaiuri.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.