Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Belarus

Denumită oficial Republica Belarus, acest mic stat se află în Europa de Est, situat între Rusia, Ucraina, Polonia, Lituania și Letonia. Este o țară mică, cu aproximativ 10 milioane de locuitori, dar cu o tradiție bogată, împrumutând multe de la vecinii săi.

Bucătăria tradițională din Belarus a crescut enorm în ultimele secole, reprezentând un amestec de rețete simple, folosite de oamenii de rând, cu cele mai sofisticate, folosite de nobilime. Vechile rețete tradiționale au rezistat până în ziua de azi, fiind găsite cu precădere în ferme sau gospodării din anumite zone ale țării.

Alimentele care compun micul dejun tradițional din Belarus sunt foarte multe și gătite în diverse moduri. Acestea sunt de obicei compuse din legume (precum varza, morcovi, cartofi, dovlecei, castraveți, ceapă, usturoi etc), grâne (precum orez, cereale etc, ciuperci), fructe și condimente de toate felurile.

De regulă, timp de câteva secole, locuitorii Belarusului au consumat o cantitate limitată de carne, care era de obicei servită la ocazii festive sub formă de produse uscate și sărate. Cu timpul însă, dieta bazată pe carne s-a extins tot mai mult, iar astăzi turiștii vor întâlni peste tot în Belarus produse făcute din carne de porc, vită, pui sau animale sălbatice precum elan, porc mistreț sau castor.

La micul dejun, se obișnuiește să se consume cafea și ceai, în timp ce sucurile de fructe sunt mai greu de găsit.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *