logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Belgia

Nu cu mult timp în urmă, micul dejun belgian era foarte simplu, format din cafea, pâine toast, dulceață sau gemuri și sucuri de fructe. Dar majoritatea belgienilor au început să asculte de sfaturile nutriționiștilor și au trecut la mesele de dimineața ceva mai complexe, care să evite apariția senzației de foame în jurul orei 11 dimineața.

Astfel, micul dejun din Belgia a început să fie mai consistent, la cele de mai sus adăugându-se brânzeturi, mezeluri, pateuri și ouă. Turiștii care călătoresc în Belgia vor putea alege mai multe preparate la micul dejun, în funcție de hotelul în care sunt cazați, de restaurantele și cafenelele din oraș sau de familia care îi găzduiește.

Micul dejun continental este format din băuturi calde (cafea, ceai, ciocolată caldă sau lapte), pâine, fructe (proaspete, sucuri sau uscate), produse de panificație, lapte cu cereale și iaurt (care reprezintă o sursă importantă de calciu).

Deseori, copiii preferă sandvișuri făcute cu Nutella sau un tip de cremă de brânză foarte gustoasă. În orașele mici, de regulă, există tradiția conform căreia dimineața producătorii de produse de patiserie sunt luați cu asalt de către nenumărații clienți care doresc să pună pe masa la micul dejun pâine și alte produse proaspete, alături de brânzeturi, mezeluri și o ceașcă de cafea delicioasă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *