logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Botswana

Numele oficial al țării este Republica Botswana și se află în partea de sud a Africii. Acest stat a fost protectorat britanic până în 1966, an în care și-a obținut independența față de coroana engleză.

Bucătăria tradițională a acestui stat african este unică, deși împărtășește câteva caracteristici cu alte țări din sudul continentului. Mâncărurile sunt diverse în Botswana, astfel încât dacă vei călători vreodată acolo, vei observa că piețele sunt pline de o mare varietate de mâncăruri. Dintre acestea, unele sunt crescute local și altele importate din țările învecinate. Carnea de vită este un ingredient des folosit în mâncarea botswaneză, deoarece vitele nu lipsesc din aproape nicio gospodărie tradițională.

La micul dejun este foarte des întâlnit terciul de sorghum, savurat cu plăcere mai ales de către copii. Pentru prepararea acestui terci sunt folosite următoarele ingrediente: făină de sorghum (o plantă africană care crește în zone aride și este bogată în fibre, fier și proteine), apă, zahăr și lapte după gust. Poate fi preparat în circa 15-20 de minute și este servit în special la micul dejun, dar este des întâlnit și la prânz sau cină.

Datorită multitudinii de fructe care cresc în această țară, sucul de fructe este principala băutură servită la micul dejun, urmată de ceai și cafea.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.