Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Canada

Bucătăria canadiană are influențe diferite în funcție de zona în care este servit un anumit preparat. Cea mai vizibilă diferență se află între Canada anglofonă, ale cărei influențe se trag din bucătăria englezească, și Canada francofonă, care, așa cum bănuiești, provine din bucătăria franceză. Această diferență s-a format datorită coloniilor franceze și engleze care s-au așezat în zonă. Desigur, de-a lungul timpului, bucătăria a primit diverse influențe și din partea popoarelor native (precum inuiții) sau imigranților care s-au stabilit acolo ulterior.

Canada Anglofonă

Micul dejun servit de canadienii vorbitori de limba engleză se aseamănă, într-o oarecare măsură, cu micul dejun american. Acesta poate include clătite pufoase, waffe, cârnați, bacon, pâine prăjită, cereale cu lapte (calde sau reci) și „hash browns*”. În funcție de vârsta persoanei, un canadian poate prefera micul dejun mai rapid (waffe, clătite sau cereale cu lapte) sau unul mai sățios (terciul de ovăz, ouă poșate, bacon etc.)

*Hash browns sunt acele chifteluțe din cartofi, prăjite în ulei și servite, de obicei, la micul dejun. În SUA, ele sunt preparate cel mai frecvent prin răzuirea cartofilor. În schimb, canadienii preferă să taie cartofii în cubulețe înainte să îi prăjească.

Canada Francofonă

Dacă în partea vorbitoare de limba engleză influența merge spre preparatele americane, în Canada Francofonă este preferat un stil european, mai lejer, al micului dejun. Aceștia obișnuiesc să urmeze exemplul francezilor și să servească un produs de patiserie, precum un croasant sau pain au chocolat, alături de o cană de cafea.

Preparate clasice canadiene

Așa cum Marea Britanie are un mic dejun „full english”, și canadienii au creat o farfurie plină vârf cu alimente de mic dejun. L-au numit Lumberjack’s Breakfast sau Logger’s Breakfast (micul dejun al tăietorului de lemne), care conține de obicei minim ouă prăjite, șuncă, cârnați și clătite tradiționale. A fost inventat de hotelierul J. Houston în 1870, în hotelul său Granville din Vancouver, datorită muncitorilor care cereau o masă mai sățioasă pentru începutul unei zi de muncă.

Pe de altă parte, Montrealul este cunoscut pentru chiflele de Montreal (bagels) și pentru carnea afumată de Montreal.

În ceea ce privește băuturile, cafeaua și ceaiul sunt preferatele canadienilor la micul dejun, dar și sucul de fructe este destul de des întâlnit.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *