logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Finlanda

Finlanda, cu denumirea oficială de Republica Finlanda, este una dintre țările nordice ale Europei, alături de Norvegia și Suedia. Este a opta țară de pe Bătrânul Continent în ceea ce privește suprafața, dar are o populație mică, de numai 5.4 milioane de locuitori. Numărul relativ mic de oameni face ușoară păstrarea tradițiilor și conservarea obiceiurilor stabilite de strămoșii lor, însă.

Tradițiile finlandeze se pot întâlni foarte ușor și în stilul alimentar al locuitorilor acestei regiuni nordice. Bucătăria finlandeză tradițională este cunoscută pentru tendința de a îmbina constant preparatele autohtone cu modul modern continental de gătit.

Vei întâlni cel mai des peștele și carnea de vânat sau de animal domestic în preparatele tradiționale, alături de legume, brânzeturi și ciuperci. Se folosesc grâne, fructe de pădure și lapte. Internaționalizarea a introdus în Finlanda și bunuri importate din alte țări, precum pastele, pizza, kebabul și multe alte produse de fast-food.

Un mic dejun tradițional însă nu include fast-food, ci mezeluri, brânzeturi, produse proaspete de patiserie și nelipsitul unt sau gem. În restaurante și cafenele poate fi comandată și Lohikeitto, o supă cremoasă făcută din somon, foarte populară printre localnici, mai rar gătită în casă însă. Poate fi consumată pe tot parcursul zilei.

În ceea ce privește băuturile de la masa de dimineață, finlandezii deseori servesc ceai sau cafea. Sucurile de fructe însă încep să prindă teren din ce în ce mai mult, iar laptele este consumat de regulă de copii.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *