Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
mic dejun hawaii
mic dejun hawaii

Micul dejun în Hawaii

Atunci când vorbim despre Hawaii și bucătăria din această zonă, cu siguranță mintea îți va zbura la orice preparat care conține ananas. Realitatea e că, deși în prezent Hawaii produce ananas proaspăt, acesta nu este originar de pe aceste insule exotice. De fapt, ananasul se pare că a fost produs pentru prima dată în Brazilia. Așadar, te invit să lași deoparte „clasicele” mâncăruri havaiene care conțin ananas și să descoperi cum arată cu adevărat un mic dejun de pe aceste insule.

În gastronomia havaiană, fructele sunt principala sursă de nutrienți, alături de carne provenită de la animale precum porci sau pui. Toate acestea au fost introduse pe insule de expeditorii polinezieni, care au introdus aproximativ 30 de plante comestibile pe insule, alături de animale pentru carne, precum porcul sau puiul. Printre plantele introduse se numără și taro, o plantă din care este creată o pastă numită poi și care este un aliment de bază în Hawaii. Alte influențe culinare au fost obținute din colonizarea de către japonezi, filipinezi și alte culturi asiatice.

Preparatele de la micul dejun din insulele Hawaii

La micul dejun, oamenii din Hawaii preferă fructele sau ouă, orez și carnea conservată, numită spam (abreviere de la „spiced ham”, adică șuncă condimentată). Mai mult decât atât, pentru havaieni, carnea spam este un aliment special, consumat extrem de des și tratat ca o delicatesă. Totuși, fiind parte din Statele Unite ale Americii, în Hawaii poate fi consumat la fel de bine și micul dejun tipic american, precum clătitele pufoase (adaptate cu sos de nuci de macadamia).

Sucul de portocale este înlocuit cu POG, suc de papaya, portocale și guava, iar alte băuturi perfecte pentru micul dejun sunt ceaiurile de fructe calde sau în varianta ice tea, dar și cafeaua.

Pe scurt, bucătăria havaiană este un amestec de tradiții culinare din zona asiatică, în special din Japoinia, Coreea, Filipine sau China, dar și din Portugalia, Insulele Marchize și Statele Unite ale Americii. Drept urmare, Hawaii poate fi considerat un amalgam de tradiții culinare și vei găsi, cu siguranță, un preparat pentru micul dejun perfect pentru gustul tău.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări