logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Insulele Bermude

Insulele Bermude reprezintă statul cunoscut sub simpla denumire de Bermuda. Este un arhipelag situat în Oceanul Atlantic, fiind un teritoriu autonom al Regatului Unit, cu capitala la Hamilton. Este o destinație turistică extrem de spectaculoasă și foarte frecventată de turiști.

Bucătăria tradițională este bazată pe pește și legume, alături de fructe exotice care cresc pe insule. Multe preparate sunt servite alături de vin sau brandy și sunt savurate cu mare plăcere de turiști. Printre cele mai des întâlnite ingrediente amintim fasolele, ceapa, cassava, cireșele și bananele. Totuși, cel mai frecvent ingredient folosit este peștele, după cum este ușor de anticipat de la un stat insular.

Micul dejun tradițional este preparat din cod, un soi de pește foarte des întâlnit în această zonă. Alături de carnea albă a codului, mai sunt adăugați cartofi, avocado, ouă fierte și banane. Ingredientele par ciudate pentru noi, dar această masă este de fapt delicioasă, un lucru confirmat de turiștii care au încercat-o.

Tradiția acestui tip de mic-dejun datează încă din secolul al XVIII-lea, când codul era adus pe insule din Newfoundland, Canada, pentru a hrăni sclavii din Bermude. Era folosită această sursă de hrană deoarece era ieftină și se găsea din plin. Încet încet, această masă s-a transformat într-o tradiție pentru localnici, care servesc acest mic-dejun în special Duminica.

Dintre băuturi,  amintim ceaiul și sucurile de fructe, întâlnite mai des decât cafeaua.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *