logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Kazahstan

Sub denumirea sa oficială de Republica Kazahstan, acest stat cu o întindere uriașă se află în nordul și centrul Eurasiei. Mărimea teritoriului său îl situează pe locul nouă în lume ca suprafață, fiind totodată cea mai mare țară fără ieșire la mare. Se învecinează în principal cu Rusia și China, dar și cu Kârgâzstan, Uzbekistan și Turkmenistan.

Tradiția culinară din Kazahstan este foarte diferită de cea europeană, în principal prin atenția pe care locuitorii o acordă cărnii de cal. Carnea de cal este unul dintre alimentele de bază din bucătăria tradițională a acestui stat, alături de carnea de berbec și diverse produse lactate. Tradiția culinară a fost influențată îndeseobi de către stilul nomad de viață al acestui popor.

Principalul ingredient al preparatelor autohtone a rămas și în ziua de astăzi carnea, pregătită sub diverse forme, de obicei prin fierbere. Cel mai popular preparat al Kazahstanului, întâlnit adesea și pe masa de dimineață, este Besbarmak, gătit în principal din carne de cal și berbec. Mai este denumit și ”cinci degete”, datorită modului în care este mâncat de localnici.

La masă, bucăți mari din acest preparat fiert sunt tăiate și servite de către gazdă în funcție de importanța pe care o are fiecare persoană participantă.

Băuturile tradiționale includ laptele de cămilă, de vacă sau de oaie, dar la micul dejun se servește mai des ceaiul.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.